Gazeteci Bekir Güneş'in sunduğu Yerel Gündem programına dokuz8 İzmir temsilcisi Alper Baran Esin Aydın'dan ve Afyon Karahisar'dan Gazeteci İlyas Kaan Taytak Gazeteciler Ege Bölgesindeki seçim atmosferini anlatıyor.

İzmir'de partiler ve adaylar seçime hazır mı?

2013 Genel Seçimlerine dari değerlendirmelerde bulunan dokuz8 İzmir temsilcisi Alper Baran Esin şunları aktardı "İzmir her seçim döneminde renkli görüntülere sahne olan kentlerden birisi. Ancak bu seçimde gerek depremin etkisi, gerek içinde bulunduğumuz ekonomik buhran ve seçmenin psikoloji, yıllardır süregelen sıkıntıların getiridiği birikimle birlikte çok da önceki seçimlere göre çok da renkli görüntülere sahne olmuyor. Fakat şöyle bir durum da var. İnsanlar burada politize olmuş durumdalar. Özellikle iktidar kanadına olan isimler halkın karşısına çıkmada, hasbihal etmede ciddi sorunlar yaşıyorlar. Bu da aslında önceki seçimlere nazaran bu konun özelinde seçmenle siyasi - politik isimleri bir araya getirmede biraz aksaklıklara neden olabiliyor. " dedi. İzmir'de nasıl bir 14 Mayıs bekleniyor? sorusunu yanıtlayan Esin "İzmir'de konsantre olunan tek birşey var. Bu seçimde - İzmir zaten her dönem muhalif ama- çok daha büyük bir hissiyatla yaklaşıyorlar olaylara. O yüzden güçlendirilmiş parlamenter sistemin yeniden inşa edilmesi, normalleşme sürecinin yardımcı olabilecek her türlü kaideyi herşeyden öncellikli kılar duruma geldi İzmir'li seçmenin olaya bakış açısı" dedi.

 Afyon Karahisar'da 14 Mayıs öncesi son durum nedir?

Afyon'nun seçim gündemine dair değerlendirmeleri ise Gazeteci İlyas Kaan Taytak aktardı. Yılmaz, 2013 seçim gündemine dair " MHP anlamında baktığımız zaman Afyon'da şuan için gücünü kaybetmiş olabilir ama partinin dinamiklerinin önemli olduğu illerden birisi. Her dönem neredeyse hemen hemen ciddi sayıda vekil çıkarttığı bir boyuttaydı. Ama bugün Afyon'un milletvekili dağılımı 6 tane. Şuan itibari ile bir önceki seçimde sadece 1 milletvekeli çıkartabildiler. Tabanda ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu iki önemli faktör olarak görülüyor. Afyon genellikle iktidarı sever fakat gençlerin kesiminde ve orta sınıfın kesiminden Kılıçdaroğluna ciddi anlamda oy potansiyeli alacağını düşünüyorum. Kılıçtaroğlunun seçimlerde rahatlıkla %50 oy alabileceğini düşünüyorum" dedi.