İSKİ’nin Beylerbeyi’nden Boğaz’a atık su girişini önlemek için yapımına 2016’da başladığı İstavroz Atık Su Tüneli’nin son etabı da tamamlanıp hizmete açılması törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Törende bir konuşma yapan Türkmen, İmamoğlu'na teşekkür etti ve “Üsküdar’ımızın sahil bandının bu sorunu bugün itibariyle sona ermiş oluyor. Beylerbeyi’nden itibaren Küçüksu’ya kadar devam eden bu atık su projesinin bugün son etabının tamamlanmasıyla gerçekten önemli bir problemimizi sona erdirmiş oluyoruz. Bu vesileyle bu projeyi tamamlayan, çok önemli bir sorunu gideren kıymetli İBB Başkanımıza, ekibine ve İSKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

PELİKANCI ÖĞÜT'TEN TEŞEKKÜRE TEPKİ: KIYMETLİSİYMİŞ

Bu konuşma sonrası ise AKP'de olanlar oldu. Pelikan Grubu olarak bilinen gruba mensup olduğu söylenen Selman Öğüt, sosyal medya hesabından "Ekrem İmamoğlu Hilmi Türkmenin kıymetlisiymiş. Bunu da öğrenmiş olduk" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Öğüt daha sonraki paylaşımlarında ise "Ekrem İmamoğlunu kıymetlisi kabul eden figürler! Size bir bilgi vereyim: AK Parti tabanı için "kıymetlinizin" Selahattin Demirtaş, Canan Kaftancıoğlu ya da Bay Kemal'den farkı yoktur. Sırça köşklerde duyar kasmak yerine sokakta konuşun, belki anlarsınız.." dedi.

Aynı şekilde Türkmen'i eleştiren bir başka paylaşım ise, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar'dan geldi. Öğüt'ü paylaşımlarını RT'leyen Birpınar "“25 senedir İstanbul’u yöneten Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanları’na yaptıkları büyük hizmetlerinden dolayı muhalif ilçe belediye başkanları açıktan teşekkür ettilerse sorun yok bence. Demokrasiyi, teşekkürü ve takdiri tek taraflı uygulamak yanlış” ifadelerini kullandı.

"SİYASETİN HARCI NEZAKETTİR"

Bu iki eleştiriye tepki ise yine AKP içinden geldi. AKP milletvekili Tuba Durgut "Nasıl hitap edecekti Belediye Başkanımız? Yapmayın lütfen. Bakın demokrasilerde siyaset elbette rekabet temelinde yapılır ancak harcı da nezakettir. Sn. Başkanımız Hilmi Türkmen’in karakterinin bir parçası olarak nezaket kendisiyle birlikte partimize de her zaman kazandırmıştır.” diye yazdı.

Bir başka AKP milletvekili Belma Satır ise Durgut'u destekleyerek "SayınVekilim@pervintuba  Başkanımız adabı muaşeret gereğince konuşmuş . Üsküdar’lılara yakışan üslup budur . O nedenle #iyikiüsküdarvar #iyiki @hilmiturkmen34  var" ifadelerini içeren bir paylaşım yaptı.