Uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy ile çocukluk arkadaşı olduğu ortaya çıkan ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Koordinatörlüğü görevinden istifa eden Furkan Torlak, hakkındaki iddialara karşı sessizliğini bozdu.
Gazeteci Cem Küçük'ün TGRT Haber ekranlarında dile getirdiği "şüpheli zenginleşme" ve "Menekşe İnşaat" iddiaları, Torlak ile Küçük arasında sert bir polemiğe dönüştü.
Küçük: "Evin 40, Araban 10 Milyon! Rapor Erdoğan'a Gitti"
Cem Küçük, canlı yayında Torlak'ı hedef alarak, "Ankara’da oturduğun ev 40 milyon lira, bindiğin araba 10 milyon lira. Menekşe İnşaat üzerinden neler çevirdiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Küçük, Torlak hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran'a özel bir "rapor" sunulduğunu iddia ederek, "Tarla kapatma, Menekşe İnşaat işleri raporda var. Külliyeye 'bu arkadaşlarınız nerelerde geziyor' diye iletildi. Muhtemelen ifadeye çağrılacaktır" dedi.
Torlak'tan Yanıt: "Aracım 5 Milyon, Teste Hazırım"
Cem Küçük'ün iddialarına yanıt veren Furkan Torlak ise mal varlığıyla ilgili rakamların abartıldığını savundu:
-
Mal Varlığı: "Aracım 10 milyon değil, yarısı kadar. Evimi 2021'de 3-4 milyon TL'ye aldım, tapu ihtilafı vardı."
-
Kütüphane Olayı: Soruşturmada adı geçen "Kütüphane" isimli mekanla ilgili, "Çocukluk arkadaşım (M. Akif Ersoy) espriyle götürdü. Gürültü nedeniyle girişte oturdum, sonra çıktım" savunmasını yaptı.
-
Uyuşturucu Testi: "Gönüllü başvuru yaptım, makamlara verebilirim dedim. Herhalde yakında yaparım."
Küçük'ten Sert Karşılık: "O Mekan Kütüphane Değil"
Torlak'ın açıklamalarına "Safa yatmasın" diyerek tepki gösteren Cem Küçük, "Kütüphane denilen yer sosyetik, özel ve pahalı bir mekan. Öyle kapıdan giremezsin. 'Gürültülüydü çıktım' demesi yalan. 35 yaşında bu paraları nasıl kazandı, hepsi elimizde" diyerek meydan okudu.
Olayın Geçmişi
Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında ifadesi alınan bir tanık, Ersoy'un kendisini "Ankara'dan gelen arkadaşı Furkan T." ile tanıştırdığını ve birlikte bir evde vakit geçirdiklerini iddia etmişti. Bu ifadenin basına yansıması üzerine Torlak, "kurumun yıpranmaması adına" istifa ettiğini duyurmuştu.





