Haber: Cevahir Topaloğlu

 

Ülkü Ocakları Pazar İlçe Başkanlığını sürdüren Ziya Ak görev süresinin dolmasıyla, görevini Miraç Türkücüye devretti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Rize İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ında katıldığı devir teslim töreni Pazar Ülkü Ocakları Başkanlık makamında gerçekleşti.

Görevi devreden Ziya Ak yaptığı konuşmada,’’ Pazar ülke ocakları başkanlığını üç yılı aşkındır yürütmekteyim. Görevimi daha önce Cemil köse başkanımızdan devraldım. Türk islam ülküsünü yüceltme namına elimizden gelen tüm çabalar saffettik. Geldiğimiz günde malum görevimiz bayrak yarışıdır. Ülkü ocakları başkanlığını Miraç başkanımıza bugün devrettik. Allah utandırmasın, hayırlı olsun. Görev yaptığım sürece gençlere bir başkandan ziyade abi olmaya çalıştık. Nasihatlarımızda bu yöndeydi. Eğitimlerimiz de bu yöndeydi. Gençlere iyi, güzel, doğru olan şeylere imrenmemelerini örnek almalarını ve gelecek nesillere örnek olmalarını istedik. Bu şekilde de yol aldık. Birçok gencimize dokunduk. Maddi manevi her türlü yardımcıları olduk. Eğitim nezdinde de çoğunun elinden tuttuk. Belli bir seviyeye getirdik. Birçok ocağımızın ferdi şu an üniversitelerde güzel yerlerde görev almaktadır, okumaktadırlar. Ahde vefalarını bilmektedirler, unutmamaktadırlar. Bu da bizi gururlandırır, şeref verir. Biz oturmuş olduğumuz koltukların şehit koltukları olduğunu biliriz. Bu koltuklara biz şeref kattık, koltuktan şeref aldık. Allah'a şükürler olsun ki görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Bundan sonra Miraç başkanımıza yeni görevinde Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun dilerim.’’ dedi. 

Pazar Ülkü Ocakları Başkanlık görevine getirilen Miraç Türkücü, yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi:’’ Ben Miraç türkücü, bugün pazar ülke ocakları ilçe başkanlığına atandım. Beni bu göreve layık gören il başkanımız sayın Mehmet Ali Yılmaz beye teşekkür ederim. Önceki dönem ilçe başkanımız Ziya Ak beye hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim. Bayrağı devraldığımız yerden daha yukarıya taşımak gayemiz. Beni yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun.’’

Devir teslim törenine, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Rize İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pazar İlçe Başkanı Mevlüt Ali Biber, Önceki dönem ilçe Başkanı Bora Haberal, Kadın Kolları İlçe Başkanı Nermin İlker partililer ve ülkü ocakları mensupları katıldı.