Silopi Belediyesi’ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “kayyım gaspı politikalarına en güçlü cevabı sahada vereceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin yönetimindeki Silopi Belediyesini ziyaret etti. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla HDP Şırnak İl Örgütü tarafından Silopi ilçesinde düzenlenen miting için ilçeye gelen Sancar, Silopi Belediyesi’ni ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyeti, bina girişinde belediye eşbaşkanları Adalet Fidan, Süleyman Şavluk ile belediye çalışanları karşılandı. 

'BELEDİYELERİMİZİ ALACAĞIZ'

Belediye binasında kısa bir konuşma yapan Fidan, 31 Mart yerel seçimlerinde 65 belediye kazandıklarını hatırlattı. Kayyım atamaları nedeniyle sadece 6 belediyelerinin kaldığını belirten Fidan, “Bizler, her zaman şunu söylüyoruz; bir saat bile olsa bizler bu belediyelerimiz tekrar alacağız. Çünkü halkın idaresini temsil ediyoruz. Bizim için binalar ve duvarlar geçerli önemli değildir. Her alan HDP’nin alanıdır. Kadının, gençliğin alanıdır. Bizler sürekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geriye bir belediye bile kaldığında onun yaptığı çalışmalar diğer bütün belediyelerimizi temsil ediyor. En kısa sürede diğer bütün belediyelerimizi alacağımızdan eminiz” dedi. 

SEÇİM GÜNDEMİ

Ardından konuşan Sancar, “Kayyım gaspıyla belediyelerimiz elimizden, halkımızdan alınmasıydı neler yapabileceğimiz bir model olarak Silopi belediyesi gösteriyor. Bu açıdan hem belediye eşbaşkanlarımıza hem de belediye meclis üyelerimize ve bütün belediye emekçilerine teşekkür ediyorum. Herkes 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri konuşuyor. Fakat ondan birkaç ay sonra 2024’te yerel seçimlerde var. Bir yandan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlıklarımızı sürdürürken, diğer yandan yerel seçimleri de ciddi bir şekilde gündemimizde tutuyoruz. Bu kayyım gaspı politikalarına en güçlü cevabı sahada vereceğiz” diye konuştu.