Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, İstanbul'a inen bir Kara Akbaba'nın fotoğrafını X hesabından paylaştı. Tüydeş, Türkiye'nin kanat açıklığı açısından en büyük kuşu olduğunu belirttiği  kara akbabanın neden Kartal Sahil'de olmasının sıra dışı bir durum olduğunu dile getirdi. Kara akbabanın ilk olarak Büyükçekmece kırsalında olduğunu ardından şehrin içine sürüklendiğini belirten Tüydeş, sırasıyla şunları ifade etti:

"İstanbul’da şu sıralar çok ilginç bir misafir var. Bu kara akbaba Bulgaristan’da halkalanmıştı. Bir kaç gündür Büyükçekmece kırsalındaydı. Bugün fırtınayla birlikte şehrin içine kadar sürüklenmiş. Bir şeylerin ters gittiği kesin zira bu kuşu deniz kenarında görmek çok garip!

Bir kaç gündür İstanbuldaydı ama şehir içine iyice girdiğine göre yakında Milli Park ekipleri tarafından yakalandığını veya vatandaşın eline düştüğünü haberlerde görmemiz an meselesi sanırım. Umarım başına kötü bir şey gelmeden

Bizim İstanbullu Kara Akbaba Kartal Sahilde! Kısa mesafe uçabildiği için ekipler yakalayamıyorlar. Besleme yapılmış biraz. Kuşçu arkadaşlar takip ediyor, meraklı vatandaşlar da Türkiyenin kanat açıklığı en büyük kuşunu hayranlıkla yakından izliyor"

Screenshot 2024 01 08 At 14 01 45 (1) Alper Tüydeş (@Alpertuydes) X

Screenshot 2024 01 08 At 14 02 19 (1) Alper Tüydeş (@Alpertuydes) X