Kırgızistan'da düzenlenen 1. Bişkek Uluslararası Film Festivali'nin onur konuğu oyuncu Türkan Şoray, Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ile birlikte Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un ailesini ziyaret etti.

Cengiz Aytmatov'un ablası Roza Aytmatova, yazarın oğulları Askar Aytmatov ve Eldar Aytmatov ile eşi Sabira Aytmatova, misafirleri ağırladı.

Türkan Şoray, fotoğrafının yer aldığı sinema afişi ile Cengiz Aytmatov tablosunun önünde aileyle hatıra fotoğrafı çektirdi ve anılarını paylaştı.

Şoray, "Bugün çok mutluyum. Cengiz Aytmatov'un ruhu sanki burada. Buraya ziyaretim, torunlarıyla kucaklaşmam, çok güzel duygular bunlar" dedi.

Roza Aytmatova ise, Türkan Şoray'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu bizim için şeref ve gurur verici. Çünkü kendileri Cengiz'in filmlerinde rol aldı. Bu güzel ve yetenekli kadınla ilgili çok güzel anılarım var" ifadelerini kullandı.

Eldar Aytmatov, Türkan Şoray'a, babasının "Kızıl Elma" hikayesinden esinlenerek yaptığı tabloyu hediye etti.

Türkan Şoray, Cengiz Aytmatov'un romanlarından uyarlanan "Selvi Boylum Al Yazmalım" ve "Kırmızı Gül" filmlerinde başrol oynamıştı.