Bursa'da faaliyet gösteren Başka Gazete'nin Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, 13 Kasım'da iş yerinden çıkıp aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Şoför camından ateşlenen 2 kurşun, Kaya'yı sıyırdı. Olayın ardından güvenlik kameraları tarafından tespit edilen iki zanlı, Bursa Emniyeti tarafından gözaltına alındı. Zanlılar, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ancak konutu terk etmemek koşuluyla adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Bu karar, Kaya ve avukatı tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaya, saldırının ardından başlatılan soruşturmada kasten öldürme suçlamasına rağmen tutuklama talebinin reddedilmesine anlam veremediğini belirterek, bu saldırının sadece kendisine değil, tüm gazetecilere, kent suçlarıyla mücadele edenlere ve çevre mücadelesi yapanlara yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı. Konunun aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılması için kamuoyunun ve Bursa'nın duyarlı kişilerinin desteğini istedi.

Avukat Dilan Firik Akkuş ise saldırının, sadece faillerin değil, azmettiricilerin ve yardım edenlerin de soruşturma kapsamında araştırılmasını talep etti. Zanlıların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karşı endişelerini dile getirerek, bu durumun müvekkilin güvenliği açısından risk taşıdığını ifade etti. İtirazlarını bildirdiklerini ve savcının tutuklama talebinin reddine yönelik bir itirazda bulunduğunu belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.