Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; ekim ayında sanayi üretimi, aylık yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 2,5 arttı.

TÜİK, ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksini bugün yayınladı. Buna göre; sanayi üretimi, beklentilerin üzerinde artarak aylık bazda yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 2,5 yükseldi. Açıklanan veriler şöyle:

“ELEKTRİK, GAZ, BUHAR VE İKLİMLENDİRME ÜRETİMİ VE DAĞITIMI YÜZDE 2,1 AZALDI: Sanayi üretimi aylık yüzde 2,4 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; ekim ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 7,8 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,5 artarken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,1 azaldı.

MADENCİLİK VE TAŞ OCAKÇILIĞI ÜRETİMİ YILLIK BAZDA GERİLEDİ: Sanayi üretimi yıllık yüzde 2,5 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; ekim ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,7 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,8 azaldı.”