Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Ana Statüsü’nde yapılan değişiklikle, kurumun amaç ve faaliyetleri arasına ‘Deniz alanlarında arama, üretim, taşıma ve depolama faaliyetlerinin gerektirdiği sismik, sondaj faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak” eklendi. Ayrıca TPAO, kendi sahalarından elde ettiği petrol ve doğal gazdan elektrik üretebilecek ve ürettiği elektriği faaliyet konusu işlerde ihtiyaçları için kullanabilecek.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ana Statüsü’nde değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Kararla, ana statünün "TPAO'nun amaç ve faaliyet konuları" başlıklı maddesine, "deniz alanlarında arama, üretim, taşıma ve depolama faaliyetlerinin gerektirdiği sismik, sondaj, kuyu tamamlama, workover ve diğer her türlü servis hizmeti faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak, gemi ve liman işletmeciliği yapmak veya yaptırmak, gemi ve liman işletmeciliğinin gerektirdiği her türlü tesisi ve müştemilatını inşa etmek/ettirmek, kurmak/kurdurmak ve işletmek/işlettirmek" ibareleri eklendi.

PETROL VE DOĞAL GAZDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ YAPABİLECEK

TPAO, kendi sahalarında ürettiği petrol ve doğal gazdan elektrik üretimi yapabilecek. Şirket, ürettiği elektrik enerjisini iletim ve dağıtım sistemi aracılığıyla faaliyet konusu işlerde ihtiyaçları için kullanabilecek. Karar, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlandığı gün yürürlüğe girecek.