Haber: Fatoş Erdoğan

HDP İstanbul İl Örgütü, "4. Olağan Kongre İçin İstanbul'da HDP Zamanı" şiarıyla İstanbul'da il kongre sürecini başlattığını Taksim Hill Otel'de gerçekleştirdiği basın toplantısıyla duyurdu.

DEMOKRASİ MÜCADELESİNE ÇAĞRI

Basın toplantısına HDP Milletvekili Dilşat Canbaz, Hüda Kaya Zülayha Gülüm, HDK, HDP PM, MYK üyeleri, il ilçe yöneticileri katıldı. İstanbul'da yapılan çalışmaların tanıtıldığı sinevizyon gösterimi sonrası basın açıklamasını İstanbul İl Kongre komisyonu Eş Sözcüsü Semiha Şahin okudu. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut ise  2 senelik çalışma sürecinde sokaklarda mücadeleyi büyüttüklerini, örgütlü gücün bu kara düzeni değiştireceğini  yineleyerek faşizmin karşısında birlik çağrısı yaptı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, HDP de siyaset yaparken tutuklanmış tüm arkadaşlarını siyasi rehineleri saygı ile anarak konuşmasına başladı. Avcı, İstanbul’un özgürlük mücadelesinin merkezi olduğunu söyleyerek herkesi bu demokrasi mücadelesine katılmaya davet etti. Taksim Hill Otel'de okunan basın açıklamasının tamamı ise şu şekilde:

"Türkiye derin ekonomik-sosyal-politik olarak kriz içinde. Krizlerin sorumlusu  AKP/MHP bloku  ise her geçen gün güç kaybetmekte, yeniden hükümet kuramama riski artıkça baskılarını daha da yoğunlaştırmakta. Önümüzdeki seçimlerin bile yapıp yapmayacağının tartışıldığı bir ortamda partimiz HDP yıldız gibi parlamakta. 
Türkiye’de üçüncü yol siyasetinin somut politik ve örgütsel ifadesi olan demokratik ittifak zemininin oluşması ve Demokratik Cumhuriyetin inşa edilmesi için direnişini ve mücadelesini sürdürmektedir. Bugün alaşağı olmak üzere olan bir AKP-MHP iktidarından söz ediliyorsa eğer, HDP’nin temsil ettiği tüm toplumsal kesimlerinin disiplinli ve örgütlü duruşunun sayesindedir. İşte böyle bir süreçte İstanbul 4. Olağan İl Kongremizi gerçekleştireceğiz."

"AKP’ye İstanbul’u kaybettirme gibi tarihi bir başarıya imza atan bir parti olarak, AKP-MHP iktidarına kaybettirene kadar kararlı mücadelemize devam edeceğimizin sözünü vermek tarihsel bir görev ve sorumluluğumuzdur.  4. Olağan İstanbul İl Kongresi’nin açığa çıkartacağı yönetim, anlayış, mücadele ve örgütlülük bilinci; adil onurlu barış isteyen, özgür ve eşit bir yaşam dileyen tüm kesimlerin kaderini etkileyecek seçimlerin sonucunu da belirleyecektir."

"İstanbul’da daha da güçlendireceğimiz bir örgütlenme, toplumsal mücadele ve umut Türkiye’nin dört bir tarafına da dalga dalga yayılacaktır. Türkiye’nin net bir profilini yansıtan, tüm çeşitlilikte ve özgünlükteki halkların ve inançların, toplumsal kesimlerin birlikte yaşadığı emekçi kenti İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanacaktır!"

EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, ADALET İÇİN HDP HER YERDE

  • Yüreği özgürlükten, adil ve onurlu barıştan, eşitlikten yana atan, insanca yaşam ve adalet isteyen herkesin talebi talebimizdir.
  • Sokakları meydanları hiç boş bırakmayan kadınların direnişinin gücüyle biz de bir kez haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceğiz!
  • Eş başkanlık, eşit temsiliyet ve bağımsız karar alma süreçleri oluşturan bir kadın partisi olma iddiasıyla Eşbaşkanlık, eşit temsiliyet, bağımsız karar alma olmazsa olmazımızdır!
  • Kuzey ormanlarının ranta açılmasından 3. Havalimanı ve 3. Köprü’ye, çarpık kentleşmeden ekolojik dengeyi bozacak Kanal İstanbul projesine kadar geniş bir yelpazede ekoloji mücadelesi bizlerin omuzlarındadır. Ekolojik toplum, ekolojik yaşam vazgeçilmez ilkemizdir!
  • İstanbul, halkların, kültürlerin, inançların ortak yaşam merkezi ve Kürt ulusunun en yoğun yaşadığı kentlerin başında gelmektedir. Bu temelde; HDP Kürt Sorununun demokratik çözüm konusunda başta anadili hakkı olmak üzere tüm ulusal ve evrensel kimlik haklarının tanınması için barış mücadelesini toplumsallaştırmanın adresi olmaya devam edecektir.
  • Göçlere sebep olan savaşçı, ırkçı, militarist ve sömürgeci anlayışların sona ermesi için iktidarların askeri ve müdahaleci politikaların sona ermesi için mücadelemiz devam edecektir. Dünya halklarını savaş politikalarıyla ölümle karşı karşıya bırakan tüm politikalara karşı birlikte mücadele etmeyi görev biliyoruz.
  • Gençlik, sadece yarın değil aynı zamanda bugündür. Partiyi yenilenmenin, geleceğe taşımanın yolu genç kalmaktan, gençlere söz, yetki ve karar sahibi olmasından geçtiğini biliyoruz!
  • Tarihin derinliklerinden süzülerek bugünlere gelen halkların kültürünü ve sanatını her bir dokusunda yaşatan İstanbul’u, eserleriyle renk katan, ruh katan tüm sanatçıların özgür yaratılarını sergileyebilecekleri bir yaşam alanına dönüştürmek sorumluluğumuzdur.
  • HDP, engelli bireylerin toplumun dışına itildiği, yalnızlaştırıldığı, ötekileştirildiği, sosyal yaşamdan koparıp eve kapatan sosyal politikaların, yardım adı altında yapılan ayrıştırmaların, kamplaştırmaların tamamına karşıdır. Tüm düzenlemelerin toplumla iç içe, bir arada olacak şekilde yapılması gerektiğini savunuyoruz.
  • İstanbul’da şimdi HDP zamanıdır diyoruz.
  • Yeni kongre süreciyle birlikte ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle atölyelerde, fabrikalarda, yaşadığımız ve ürettiğimiz tüm alanlarda olacağız. Üçüncü yol anlayışında gerçek ezilenlerin demokratik ittifakını hayata geçireceğiz.
  • Faşizmin bu topraklardan silinmesi ve demokratik cumhuriyetin inşa edilmesi için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz ve mutlaka başaracağız.
  • AKP/MHP sultasından kurtulmak, gerçek bir demokrasiyi ve özgürlüğü kazanmak isteyen, yaşam tarzını ve inanç özgürlüğünü savunan herkesi HDP’ye güç ve omuz vermeye ve bu yolu birlikte yürümeye davet ediyoruz.