Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Kemal Okuyan; Maçoğlu’nun, seçmenlere yönelik araştırmalar doğrultusunda İstanbul’un 4 ilçesinde adaylığının görüşüldüğünü aktardı. Henüz kesin bir karar alınmadığını söyleyen Okuyan, “Alternatiflerden bir tanesi Kadıköy. Henüz bağlanmış bir karar yok. Böyle bir ihtimal var. İstanbul’da birkaç ilçe üstünde duruluyor. İzmir’de bir olanak var mı bunları değerlendiriyoruz. İstanbul’da Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Üsküdar üzerinde duruluyor” dedi.

Kadıköy’de yapılan araştırmalarda, seçmenin Maçoğlu’na yönelik önemli ölçüde isteği olduğunu söyleyen Okuyan, şunları dile getirdi:

“Kadıköy’de böyle bir istek var seçmen bazında. Dolayısıyla bu istek belli ölçülerde bizi etkiliyor. Dikkate alacağımız şeylerden birisi. En güçlü olasılık demeyelim de en güçlülerden bir tanesi. Uzun süredir bir yoklama yapıyoruz. Hem kendisiyle, hem bağlı bulunduğu kurumla, hem de biz TKP olarak. Çok uzun sürmeyecek. Perşembe günü ilan edilecek diye bir şey henüz yok. Birkaç gün içinde belli olacak ve kamuoyuyla paylaşacağız.”