Haber: Uğur İstanbullu

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte aday adaylıkların yoğun yaşandığı bir dönemde Artvin Hopa ilçesinde sosyalist bir çizgide mücadele vere Türkiye İşçi Partisi’de aday gösterme kararı aldı. Öznür Altınkaya Kotil partisinden adaylık başvurusunda bulunarak açıklama yaparak şunları söyledi.

"Değerli halkımız, basın emekçileri. Bildiğiniz üzere önümüzde hızla yaklaşan bir yerel seçim gündemi var. Adaylar belirleniyor çeşitli partilerden aday adaylıkları ilan ediliyor. Hopa’da; emekten, halktan, kadınlardan yana bir belediyecilik anlayışının tek gerçek alternatif olduğunu düşünüyorum. Bu alternatifin hayata geçirebilmesi için ise biz sosyalistlere büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor, ben de bu görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket etmeye çalışarak Türkiye İşçi Partisine Hopa Belediye Başkanı aday adaylığı başvurumu yapıyorum.

Her seçim dönemi olduğu gibi bu seçim döneminde de emekçilerin hayatında hiçbir olumlu değişiklik önermeyen, rantçı ve piyasacı düzen partileri arasında seçime zorlanan halkımıza bu seçimde başka bir alternatifin olduğunu göstermemiz gerekiyor. Hopa’da aynı kaygıları taşıyan sayısız yoldaşımın, devrimcinin olduğunu biliyorum. Bu süreci omuz omuza hep beraber öreceğimiz konusunda da hiçbir şüphem yok. Devrimciler arasında mümkün olan en geniş yan yana gelişlerle sosyalistlerin tek bir listede gerçek ve güçlü bir alternatifi örebileceğini düşünüyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına rengini çalacak bir belediyecilik anlayışı Hopa’dan yükselebilir. Kadınların sözünü sakınmadığı emekçilerin yetki ve karar mekanizmalarına dahil olduğu, rantçıların değil halkın çıkarlarının ön planda tutulduğu bir Hopa’yı beraber inşa edebiliriz.”