İktidara yakın trollerin hedef göstermesiyle gözaltına alınan 'İsimsizler Hareketi' ilk çağrıcısı Taylan Kulaçoğlu ve Gazeteci Hakan Gülseven kamuoyundan gelen tepkiler üzerine serbest bırakıldı. Ancak Kulaçoğlu bugün tekrar gözaltına alındı.

İsimsizler Hareketi’nin kurucusu olan ve yandaş medya tarafından sürekli hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu, 17 Mayıs'ta Twitter’dan yaptığı açıklamada gözaltına alındığını söylemişti. Ardından gazeteci Hakan Gülseven'de aynı dosya kapsamında gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu ve Gülseven'in bugün saat 13.00'de adliyeye sevk edileceği duyuruldu.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

RedHack soruşturması kapsamında 2013 yılında iki kez gözaltına alınan, sonra serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı. Kulaçoğlu bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söylemişti.

KULAÇOĞLU ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Bir süredir hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu, başta Fatih Tezcan olmak üzere kendisini tehdit eden ve hedef gösteren tüm medya kuruluşu ve hesaplar hakkında şikayetçi olmuş ve suç duyurusunda bulunmuştu. Kulaçoğlu’nun şikayetine rağmen kendisinin gözaltına alınması sosyal medyada büyük tepki topladı. Twitter’da #TaylanKulaçoğluSerbestBırakılsın etiketiyle kampanya başlatıldı.

KULAÇOĞLU VE GÜLSEVEN İÇİN TUTUKLANMA TALEBİ

Ötekilerin Hukuk Bürosu avukatlarından Tamer Doğan, "Müvekkillerimiz Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilmiştir" açıklamasında bulunmuştu. Doğan daha sonra, sorgu hakimliğine çıkarılan Kulaçoğlu ve Gülseven'in yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldığını aktardı. https://twitter.com/petrocelli1917/status/1262765744464334848?s=20  

KULAÇOĞLU YENİDEN GÖZALTINA ALINIYOR

Tamer Doğan, gözaltı kararını şöyle duyurdu: "Şu anda müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu evinden tekrar gözaltına alınıyor. Savcının itirazı üzerine yakalama kararı ile kaçmamış olan, kendi evinde kalan, kaçma şüphesi olmayan bir vatandaş gözaltına alınıyor."