Rusya resmi haber ajansı TASS'a konuşan; Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmeler sonucunda, iki ülke arasındaki barış antlaşmasının temel ilkelerinde anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Paşinyan, Brüksel'de Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğuyla gerçekleşen görüşmelerde, tarafların "egemenlik, toprak bütünlüğü ve karşılıklı tanıma" gibi temel ilkeler üzerinde uzlaştığını söyledi.

Paşinyan, "Bu, Ermenistan-Azerbaycan barış sürecine ilişkin iyi bir haber. Ancak, hala farklı diplomatik dilleri konuşuyoruz. Çoğu zaman ortak noktada buluşamıyoruz. Bunun nesnel nedenleri var: Uzun süredir devam eden bir çatışma, binlerce mağdur, onlarca mahkum, onlarca yıldır hüküm süren nefret atmosferi" dedi.

Paşinyan, Erivan'ın Bakü'ye 'mahkumlar sorununu' çözmek için takas teklifinde bulunduğunu da belirtti. Paşinyan, "Azerbaycan'da bulunan düzinelerce Ermeni mahkum için tutarlı bir yaklaşım istiyoruz, barış gündemiyle birlikte bu sorunu da çözmeyi umuyoruz" diye konuştu.