Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait halı sahaların yapımı sürecinde ortaya çıkan moloz ve plastik atıkların da gölün sazlık alanlarına atıldığı görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mavi Masa ekipleri, yapılan haber ve çağrıların ardından konuyla ilgilendiklerini ve yüklenici firmaya 9 Kasım tarihine kadar molozların kaldırılması için mühlet verdiklerini belirtmişti. Ancak geçen süre zarfında herhangi bir adım atılmadığı görülüyor.

Mogan Gölü'nün hemen kenarında hayvan ve bitki popülasyonu açısından yaşamsal önemi olan alanlara dökülen moloz ve plastik atıklar, canlılar için riskler barındırıyor.

Molozların ve plastik atıkların atıldığı yer Mogan Gölü'nün hemen kıyısında sazlık alanlara denk düşüyor. Burası aynı zamanda onlarca kuş, balık, sürüngen ve bitki türlerinin yaşam alanını oluşturuyor. Birçoğu endemik türler olan bu alanın hızlıca temizlenerek eski haline dönüştürülmesi talep ediliyor.

İnşaat alanının muhatabı olan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Gölbaşı Belediyesi'nin de konuyu hızlıca çözmesi bekleniyor.