dokuz8 TV yayınına konuk olan gazeteci Ali Taş, "İYİ Parti eğer Antalya'da ittifak sürecine girmezse. Antalya'da belediye kazanması zor görünüyor.” dedi.

dokuz8HABER #YERELGÜNDEM programıyla kentlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Yerel Gündem programının bu haftaki konuğu Antalya’dan gazeteci Ali Taş oldu. Taş Antalya’daki siyasi gelişmeleri gazeteci Alper Baran Esin ile konuştu

"CHP’NİN ANTALYA’DA ŞANSI, AKP’NİN GÖSTERECEĞİ ADAYA BAĞLI"

Taşü Antalya’da yerel seçimler için temel iki güç bulunduğunu, bunlardan birinin AKP, diğerinin ise CHP olduğunun, bir de bunları domine eden yan partilerin bulunduğunu ifade ederek sözlerine başladı.


2019 seçimlerinden farklı olarak AKP’deki aday çokluğuna işaret eden Taş, adaylık için isimi geçenleri, 2 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan olarak sıraladı.

Antalya'da CHP’nin kazanma şansının yüksek olduğunu ifade eden Taş, AKP’deki aday tercihinin tabloyu değiştirme ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

BEKLENTİ BÖCEK’İN DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE


Ali Taş, Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı olan Muhittin Böcek'in adaylığını açıklayacağına ilişkin beklentinin bulunduğunu, buna karşılık Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Ünsal, Mehmet Hacıarifoğlu, Çetin Osman Budak gibi isimlerin de tartışıldığını ifade etti.

İYİ PARTİ TEKRAR İTTİFAK YAPMAZSA ANTALYA’DA BELEDİYE ALAMAZ


İYİ Parti’nin Antalya'da çok sıkıntılı zamanlar yaşadığını belirten Taş, Antalya İYİ Parti’de istifaların devam ettiğini, parti teşkilatları arasında tartışma yaşandığını, buna karşın MHP’den Antalya milletvekilliği de yapmış olan doktor Nesrin Ünal’ın İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kendisine hazırladığına dikkat çekti.


Genel beklentinin İYİ Parti’nin büyükşehir ve ilçelerde daha önce yapıldığı gibi CHP ile işbirliği içerisinde seçime gidileceği yönünde diyen Taş, “Antalya'da eğer İYİ Parti Cumhuriyet Halk Partisi'yle işbirliği yapmazsa Antalya'da elindeki belediyelerden de olacak. Hatta şöyle bir de söylenti var, hali hazırda elmalı Belediye Başkanı İYİ Partili Halil Öztürk’ün önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçeceği konuşuluyor. Yine İYİ Parti'nin elinde olan Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, genel seçimlerde milletvekili olmak için belediye başkanlığından istifa eden iyi partili başkanın yerine belediye meclisinden seçilerek Belediye Başkanı olmuştu, ama Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden belediye meclisine giren bir isimdi. Yani orada parti değişikliği olmasın diye Gülsüm hanım İYİ Parti'ye geçmişti Gülsüm hanım tekrar CHP ye dönebilir. İYİ Parti eğer Antalya'da ittifak sürecine girmezse. Antalya'da bir belediyeyi kazanması zor görünüyor.” dedi.

YEŞİL SOL PARTİ BU KEZ PAZARLIK YAPACAK

Yeşil Sol Parti’nin Antalya’daki oy oranıyla kilit haline geldiğini ifade eden Taş, Yeşil Sol Parti’nin tavrı önemine dikkat çekti. Yeşil Sol Parti’nin kentte % 7-8 oranında oy oranına sahip olduğunu vurgulayan Taş, geçen yerel seçimde Yeşil Sol Parti’nin çok azla yetindiğini, bu yerel seçimde durumun farklı olduğunu ve kentteki oy oranını pazarlık için kullanacağına dikkat çekti.