dokuz8 TV yayınına konuk olan gazeteci Sakarya'dan gazeteci Ahmet Faruk, "Sakarya'da 17 belediye var. Bu 17 belediyenin 17’si de Cumhur İttifakı’na ait, 2 belediye Milliyetçi Hareket Partisi’nde geri kalan belediyeler Adalet ve Kalkınma Partisi'nde, muhalefetteki partilerin İYİ Parti ve CHP nin öncelikli hedefi bu 17’de 17 hegemonyasını bitirmek." dedi.

dokuz8HABER #YERELGÜNDEM programıyla kentlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Yerel Gündem programının bu haftaki konuğu Sakarya’dan gazeteci Ahmet Faruk İnan oldu. İnan Sakarya’daki siyasi gelişmeleri gazeteci Alper Baran Esin ile konuştu

"ÜMİT DİKBAYIR'IN DURUMU SAKARYA'YI ETKİLEMEDİ"

İYİ Parti içinde yaşanan istifalar ve Sakarya milletvekili olan Ümit Dikbayır’ın durumunun İYİ Parti'nin yerel çalışmalarının etkilenmediğini ifade eden İnan, İYİ Parti’nin 2 ilçe belediyesinde aday adaylarını belirlediğini, Sapanca'da da yapılan anketlere dayanarak çok iddialı olduklarını öne sürdüklerini belirtti.


Ahmet Faruk İnan, programdan önce İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Uçak'la görüştüğünü. Uçak’ın Ümit Dikbayır ile ilgili konu hakkında uygulanan şeyin tedbir olduğunu aktardığını, bunu bir nevi uzaklaştırma olarak yorumladığını aktardı.


İnan, Sakarya’da diğer partilerin durumu ile ilgili ise şunları ifade etti,

“Sakarya’da Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Ali ihsan Yavuz faktörü var. CHP’de de bugün alınan bir kararla parti meclisi üyesi olan Ecevit Keleş, genel merkezde seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısının yardımcılığına getirildi.

Bu hamlenin önümüzdeki günlerde nasıl bir yankı uyandıracağını hepimiz göreceğiz. Sayın Ecevit Keleş, Sakarya'da CHP için önemli bir kişilik, önemli bir faktör.

SAKARYA'DA 17 BELEDİYENİN 17’Sİ DE CUMHUR İTTİFAKI’NA AİT


Sakarya'da 17 belediye var. Bu 17 belediyenin 17’si de Cumhur İttifakı’na ait, 2 belediye Milliyetçi Hareket Partisi’nde geri kalan belediyeler Adalet ve Kalkınma Partisi'nde, muhalefetteki partilerin İYİ Parti ve CHP nin öncelikli hedefi bu 17’de 17 hegemonyasını bitirmek. CHP ile İYİ Parti arasından belli ilçelerde ittifak tartışması yaşanıyor. İYİ Parti’nin logosuyla seçime girmek gibi bir talebi var, hangi partinin baskın geleceğini zamanla göreceğiz.

CHP SAPANCA'DA TARİHİNİN EN YÜKSEK OYUNU ALDI, SERDİVAN'DA GENÇLERİN CHP'YE YÖNELİMİ VAR


Önemli ilçelerden birisi olarak Sapancayı görüyorum. Sakarya adına Sapanca gölüyle ünlü bir sahil ilçesi. CHP'nin burada 2019 seçimlerinde parti tarihi boyunca aldığı en yüksek oyu aldı Cengiz Çiçek ile fakat seçilemedi. Özgür Özel'in ‘geçen seçimlerde başarısız olan adaylarımız bu sene adayımız değildir’ açıklamasından sonra Cengiz Çiçek’in esamesi bile okunmuyor diyebiliriz.


Sakarya'da ikinci bir kilit ilçemiz Serdivan. Serdivan ilçesinde genç nüfus ağırlıkta.


Burada oy kullanmak isteyen, burada bulunmak isteyen gençler nüfusunu buraya aldırdığı zaman burada da oy dengeleri her geçen seçimde biraz daha değişmeye başladı. Oylar artık Adalet ve Kalkınma Partisi'nden biraz daha CHP’ye doğru gitmeye başladı.” dedi.