Afganistan’ın kontrolünü ele geçirdiği günlerde Taliban yetkilisini ekrana çıkaran ve "Taliban'ın uyumlu imaj vermesi"ne yardımcı olan televizyon sunucusu Beheshta Arghand ülkeyi terk etti. TOLO News kanalında yayınlanan program kısa sürede dünyanın pek çok ülkesinde manşetlere taşınmış, Taliban'ın kadın bir sunucunun programına konuk olması "değişim işareti" olarak yorumlanmıştı. Arghand, bu programdan kısa süre sonra bir Taliban'ın suikast girişiminden sağ kurtulan aktivist Malala Yousafzai ile de bir söyleşi yapmıştı.

"HERKES GİBİ TALİBAN'DAN KORKUYORUM"

Sunucu Arghand, Taliban’ın “ılımlı” mesajlarına rağmen kendisini güvende hissetmediğini belirterek ülkeyi terk etti. CNN ekibine açıklamalarda bulunan Arghand, "Ülkeyi terk ettim çünkü milyonlarca insan gibi ben de Taliban’dan korkuyorum" dedi. Afgan sunucu, söz konusu Taliban röportajını ise "Bunu Afgan kadınlar için yaptım" sözleriyle değerlendirdi. 

"BÜTÜN TANINMIŞ GAZETECİLER AYRILDI"

Birkaç aile üyesiyle birlikte Katar Hava Kuvvetleri’ne ait tahliye uçuşunda yer bulan televizyoncu Arghand, Taliban’ın sözlerini tutması durumunda ülkesine geri dönebileceğini de sözlerine ekledi. TOLO News kanalının sahibi Saad Mohseni ise "Tüm tanınmış muhabirlerimiz ve gazetecilerimiz ayrıldı" bilgisini verdi.