TOPLUM & YAŞAM

Taksi araştırması: İstanbulluların yüzde 77'si taksilerden memnun değil, yüzde 45'e göre taksiler pahalı

KONDA araştırmasına göre İstanbul’daki katılımcıların yüzde 77'si, aldıkları taksi hizmetinden memnun olmadığını belirtti. Taksi ücretlerinin pahalılığı, fiyatların önceden belli olmaması ve güvenliğe yönelik endişeler İstanbulluların taksi kullanmama sebeplerinin başında geliyor.

Abone Ol

Konda Araştırma Şirketi; Türkiye ve İstanbul’daki taksilere yaptığı araştırmada, halkın yüzde 77'sinin taksi hizmetinden memnun olmadığını ortaya koydu.

2 bin 260 kişinin katıldığı araştırmaya göre;  katılımcıların yüzde 38’i taksi kullanıyor. Katılımcıların yüzde 45'i taksi ücretlerini pahalı bulurken, yüzde 19'una göre ise fiyatlar belirsiz.

TAKSİLER ELEKTRONİK PLATFORMLARA BAĞLANMALI

Araştırmaya göre, İstanbullular elektronik taksi çağırma uygulamalarının mevcut taksi hizmet kalitesini iyileştirebileceğini düşünüyor. Her 5 kişiden 4’ü tüm taksilerin elektronik taksi çağırma platformlarına bağlı olmasını isterken; elektronik taksi çağırma uygulamalarını kullanma sebepleri sorulduğunda ise, İstanbulluların yüzde 68’i hangi rotadan gidileceğini uygulamadan görebildikleri için, yüzde 52’si ödenecek tahmini ücreti önceden bilebildikleri için ve yüzde 46’sı kredi kartı ile otomatik ödeme yapabildikleri için gibi yanıtlar veriyor.

YENİ GİRİŞİMCİ HİZMET MODELLERİ ÖNERİSİ

KONDA yöneticilerinden Bekir Ağırdır araştırmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede taksi kullananların oranı Türkiye’de yüzde 24, İstanbul’da yüzde 38’e ulaştığına dikkat çekiyor: "Bu da demek oluyor ki İstanbul’da yaklaşık 5 milyon kişi ulaşım için taksi kullanıyor. Yapılabilecek en iyi çözüm ulaşım sorununun çözümünü yalnızca kamu ve yerel otoritelerin yetkilerine bırakmadan, teknolojik sıçramanın getirdiği yeni iş ve hizmet modellerinin de girişimcilik ve yenilikçiliğin de açacağı fırsat alanlarına odaklanmak olabilir."