HABER: ALİ VEFA YURDAL

Geçtiğimiz günlerde ehliyetsiz araba kullanan 17 yaşındaki Osman Sarı, scooter kullanan Ezgi Alya Yiğit’in ölümüne sebep olmuştu. Sarı’nın mahkemesinde tutukluluk süresinin düşünülmesi kararı çıktı. Gaziantep’in zengin çocuklarının, genç kızların ölümlerinde başrol oynaması ve mahkeme sürecinden adalet beklenmesi kentte ilk kez yaşanmıyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında ehliyetsiz araba kullanan 17 yaşındaki Osman Sarı, scooter kullanan Ezgi Alya Yiğit ve arkadaşına çarpmış, Yiğit’in ölümüne sebep olmuştu. Dün görülen mahkemede, Sarı’nın tutukluluk sürecinin düşünülmesi için duruşma ileri tarihe ertelendi. Duygu Delen davasını hatırlatan mahkeme süreci, suçlunun cezasız kalmaması gerektiğini de bir kez daha ortaya çıkardı. Mahkeme çıkışında Güney’in Sesi mikrofonlarına konuşan Ezgi’nin Annesi Emine Gülay Yiğit; “Beni ilk öğretmeni aradı Ezgi hastanede kaza yaptı diye. Pijamasını aldım götürdüm, hastanede kalırız diye. Gittiğimde vefat ettiğini öğrendim. Fail inşallah cezasını çeker. Her gün rüyama girsin diye dua ediyorum. Suçlu cezasız kalmasın bugün benim kızıma yapan yarın başkasına da yapar” dedi.

“KIZIMIN HAYATININ BEDELİ BİR İKİ AYLIK CEZA OLMAMALI”

Ezgi’nin Babası Mehmet Şahin Yiğit mahkeme çıkışında yaptığı konuşmada, “12.04.2022 günü Osman Sarı adındaki ehliyetsiz sürücünün çarpması sonucu 17 yaşındaki kızımız Ezgi Alya Yiğit’i kaybettik. Bu hazırlıksız ölüm karşısında büyük bir travma yaşadık. Bu bizim için yıkım oldu, çünkü kızımızın plan ve hedefleri vardı. İyi bir insan yetiştirmiştik. Biz intikam peşinde değiliz, adalet istiyoruz. Benim kızımın hayatının bedeli bir iki aylık ceza olmamalı. Kızım hayatını kaybedince biz de eksildik. Aile birliğimizi kaybettik. Onunla arkadaş gibiydim, o annemdi, o babamdı. Adalet sağlayıcıların çocukları bu şekilde vefat etseydi ne yaparlardı? Empati kurmaya ve hak olan cezanın verilmesini istiyoruz.”

HALA KAMERA KAYDI BULUNAMADI

Ailenin Avukatı Artuğ Pir, “Soruşturma dosyasını en başından beri takip ediyoruz. Soruşturma aşamasında sulh ceza hakimliğince yapılan sorgu sonucu fail tutuklandı ve yargılama süreci tutuklu şekilde devam etmekte. Dosyada yer alan raporlara karşı itiraz ve beyanlarımızı ilettik. Olayın meydana geldiği yer Gaziantep’in en işlek caddelerinden biri. Bu caddede şu ana kadar kamera kaydı bulunamadı ve olay görüntüleri olmadan bilirkişi raporu düzenlendi. Bu rapora karşı itirazlarımızı yetkili mercilere ilettik” dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU EKSİK

Ailenin Avukatı Ergin Sözen, “Elim kaza sonucu 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Osman Sarı tutuklandı. Fakat bilirkişi raporlarının eksik tutulduğunu fark ettik. Olay yeri kaza raporlarında kolluk kuvvetleri sadece iki tane görgü tanığı üzerine rapor hazırlamış. Ama onlarca kişi olaya şahit olmuş, aralarından bir tanesinin dinlenmesini de biz talep etmiştik. Talebimiz rapora yansımadı. Bilirkişi raporlarında olayı gördüğünü söyleyen tanıklar arasında çelişkiler mevcut bu çelişkilerin giderilmediğini tespit ettik. Ve olayın gerçekleştiği caddede onlarca işyeri ve market varken nasıl kaza anına ait görüntüler bulunamıyor? Olay yerine yakın polis karakolu mevcut. Güvenliğin yüksek olduğu alanda görüntünün bulunamaması şaşırtıcı bir durum. Biz de savcılıktan bunun üstüne talep dilekçesinde bulunduk. Yani bu görüntülerin olmaması hayatın olağan akışına aykırı bir durum. Gerekirse siber ekipler geriye dönük tarama yapıp olay anının görüntülerini çıkarmalı. Çünkü bu görüntüler olayın aydınlatılmasında çok kritik rol oynuyor. Bizler avukatlar olarak hazırlanan bilirkişi raporunun eksik, çalakalem ve alelacele hazırlandığını düşünüyoruz. Tutukluğu gözden geçirmede fail serbest bırakılırsa ailenin yaşadığı mağduriyet daha da katlanacak. Savcılığa sanığın tutukluluk halinin devamına dair taleplerimizi ilettik. Kazayı yapan kişinin ailesinin de ihmali olduğunu düşünüyoruz. Ailenin denetim ve velayet yükümlülüğünü yerine getirmediğini, 17 yaşındaki bir çocuğa ehliyetsiz olarak araç vermenin TCK/233 anlamında suç kapsamına girdiğini düşündük ve bunun içinde savcılığa soruşturmanın geliştirilmesi talebinde bulunduk. Avukatlar olarak adaletin temenni etmesini istiyoruz.” dedi.