Haber: Fatoş Erdoğan

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), toplu iş sözleşmesinin uzlaşmayla sonuçlanmaması ve işten atılan 24 sendika üyesi gazetecinin işe iadesi için İstanbul ve Ankara’da greve çıktı. İstanbul Süzer Plaza'da bulunan Sputnik ofisi önünde başlatılan grev 12.gününde devam ediyor.

photo1693227588 (1)

İşten çıkarılan Sputnik çalışanı 
Ali Isıyel, grevin 12.gününde kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu. Sputnik'in grev devam ederken anayasaya aykırı şekilde dışarıdan gazeteci çalıştırdığını belirten Isıyel, basın mensuplarına da çağrı da bulundu; "bu hukuksuzluğa göz yummayalım desteklerinizi bekliyoruz"

photo1693227588 (3)

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan Sputnik çalışanı Ali Isıyel şunları söyledi:

"Grevin 12.günündeyiz direnişimiz giderek güçlenmeye başladı. Çünkü 12 gündür biz burada birlikte mücadele ederek bir dayanışma örneği gösterdik. Bunun sonucunda da hem grev alanındaki moralimiz, motivasyonumuz yükseliyor. Hem de birbirimizle olan dayanışmamız güçleniyor bu açıdan da bir çağrı yapmak istiyoruz günlerdir bunun için de uğraşıyoruz. Herkesi buraya davet ediyoruz. Şu an İstanbul'da Süzer Plaza'da Plaza'nın önündeyiz Ankara'da da Koç Kuleleri'nin önünde arkadaşlarımız greve devam ediyorlar on iki gündür herkesi buraya davet ediyoruz. 

SPUTNİK İŞVERENİ ÇALIŞANLARIN SENDİKADAN İSTİFA ETMESİ YÖNÜNDE BASKI YAPTI

Aslında istediğimiz şey çok fazla bir şey değildi. Yani taleplerimiz çok makul taleplerdi basın sektörünün ortalamasına maaşlarımızı ve çalışma koşullarımızın yükseltilmesini talep etmiştik. Ancak Sputnik işvereni bunun mümkün olmayacağını, sendikayla bunun mümkün olmayacağını bizim sendikadan ayrılmamız gerektiğini söyledi. Bu yüzden birçok arkadaşımıza da sendikadan istifa etmesi yönünde baskılar yaptı. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyordu. Aslında birçok madde üzerinde anlaşılmıştı. Fakat daha sonra ne olduysa biz arka kapılar ardında ne olduğunu bilmiyoruz. Ne olduysa bir anda işveren masayı devirmeye karar verdi. Ve masa devrildikten sonra biz grev kararımızı attık 24 Temmuz tarihinde. Daha sonra da 7 Ağustos tarihinde toplu olarak 24 arkadaşımız işten çıkarıldı. Kalan sendikalı arkadaşlarımızla tam katılımla greve başladılar. Şimdi hiçbiri çalışmıyor onların da içeride. Fakat işverenin arka taraftan dışarıdan kişiler çalıştırmaya çalıştığını duyuyoruz bununla ilgili de hem basın mensuplarına bir çağrı yapmak istiyorum:  Hiç kimsenin Sputnik'te anayasaya aykırı şekilde çalışmaya göz yummamasını bu konuda girişimleri olanların bize ulaşmalarını talep ediyorum. 

HALKIMIZIN VE BASIN MENSUPLARININ DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ 

Bunun dışında da basın mensubu arkadaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Bugüne kadar çok desteklerini gördük. Teşekkür ederiz. Aynı zamanda halkımızı da buraya Süzer Plaza'nın önüne ve Ankara'da Koç Kuleleri'nin önüne tekrar davet etmek istiyoruz"

photo1693227588 (2)