MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, başkent Moskova'daki Suriye ile ilgili dörtlü toplantıya katılan Türkiye, İran, Suriye'deki Esed rejiminin savunma bakanları ile ikili görüşmeler yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Moskova'ya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani ve Suriye'deki Esed rejiminin Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel güvenliğin sağlanmasıyla ilgili konular ele alındı.

- Moskova'daki Suriye ile ilgili dörtlü toplantı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, Esed rejiminin Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya, İran ve rejim istihbarat başkanlarının Moskova'da bir araya geldiği bildirilmişti.

Toplantıda, tarafların Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarının teyit edildiği, Suriye'de ve bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için bu formattaki toplantıların devamının önemine vurgu yapıldığı belirtilmişti.