TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçesi üzerine görüşmeler Bakan Süleyman Soylu'nun katılımı ile sürüyor. 

CHP Milletvekili Sibel Özdemir, görüşmelerde söz aldı. Özdemir, "Türkiye'nin Küresel Örgütlü Suç Endeksi’nde 193 ülke arasından 12’nci sırada yani üst sıralarda yer alması, özellikle ateşli silah kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, yüksek riskli suç şebekeleri, çevre suçları, mal varlığına karşı örgütlü suçlar, taklitçilik, suç gelirleri, kara para aklanması konularında yine bu platform içerisinde Türkiye'nin yeterli mevzuatı yerine getirmediğini söylüyor" dedi. 

"YOLSUZLUK..."

Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu'nun (GRECO) raporuna değinen Özdemir, "GRECO yolsuzluk konusu, Europol’de iş birliği, bunlar, sanırım yerine getirilebilir düzenlemeler, neden burada çekingenlik ortaya koyuyorsunuz?" diye sordu. 

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDEN HEPİMİZ BÜYÜK MEMNUNİYET DUYARIZ, AMA BURADA SORUN VAR"

Türkiye'deki uyuşturucu sorunu olduğunu vurgulayan Özdemir, "Uyuşturucuyla mücadeleden hepimiz büyük memnuniyet duyarız ama burada sorun var, İstanbul'un bu söylediğim ilçelerinde çok ciddi sorun var. Bağcılar'daki yaşanan olay, sizin bir örneklem çalışması yapmanız gerekiyor bu mahallelerde ve vatandaşlarımızın şunu bile söylemeleri, 'Emniyete güven bilmiyoruz, emniyet birimlerine güvenmiyoruz' demeleri dahi çok ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor" dedi. 

"381 BİN İSTİSNAİ VATANDAŞ SEÇMEN OLACAK MI?"

Özdemir, Bakan Soylu'ya, "Bu 381 bin istisnai vatandaş seçmen olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçmen olacak. Kaçı 18 yaş üstü ve bu seçimlerde oy kullanacak? YSK seçmen listelerini açıklayana kadar kaç kişi istisnai vatandaş olacak, T.C. vatandaşı olacak? Yabancıların seçimlerde oy kurabilmesi mümkün değil, böyle bir dezenformasyon var. Zaten yabancılar oy kullanamaz, biz böyle bir şey iddia etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancı sayısı kaç olacak seçimlerde?" diye sordu.