HABER: SABRİ KIRDAR

Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına yönelik kuralsız mesai saati uygulamasını ve angarya çalışmayı SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde protesto etti.

Eylem öncesi merkez üssü Pazarcık olan ve 12 ili etkileyen depremde hayatını kaybeden başta kamu çalışmaları olmak üzere tüm yurttaşlar için saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunran sonra Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Devrim Mol şu bilgileri verdi:

EYT’lilerin yıllardır beklediği düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. SGK'da yılda ortalama 400 bin civarında emeklilik işlemi gerçekleştiriliyor ve bu yasadan 2 milyon 500 bin EYT’linin faydalanması bekleniyor. Henüz düzenleme kamuoyu ile paylaşılmadan 1 Ocak'ta hizmet borçlanmasına asgari ücrete gelen zam oranında artış olacağını duyan mağdurlar sosyal güvenlik merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturmuş, borçlanma taleplerini gerçekleştirmişlerdi."

"ARTIK YETER"

Mol sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durum dahi SGK çalışanlarının iş yükünü 2-3 kat artırırken, emeklilik taleplerinin başlaması ile tüm sosyal güvenlik merkezleri önü mahşeri kalabalığa dönüşmüş, yaşanan yoğunlukla beraber hem vatandaşlar mağdur edilmiş hem de SGK emekçilerinin iş yükü katmerlenerek artmış, daha da artacağı görülmektedir.  Tamamı üniversite mezunu olan, yıllarca KPSS’ye hazırlanarak yüksek puanlarla kuruma ataması yapılan SGK emekçileri açlık sınırındaki bir ücretle 85 milyon vatandaşa hizmet etmektedir.   Oluşan yoğunluğun mevcut personelle karşılanması çok büyük sıkıntılara neden olacaktır. Sürekli çıkarılan vergi ve prim aflarıyla beraber diğer işlerini de yetiştirmek için zaten gece gündüz demeden çalışan SGK Emekçisi ARTIK YETER diyor."