Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan Kartonsan fabrikasında çalışan işçilerin grevi 77. gününde devam ederken; işveren ile sendika arasındaki ikinci görüşmeden de uzlaşma çıkmadı. Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, "Anlaşma yaptığımız takdirde grev kararımızı kaldıracağız. Bizim buradaki grevimiz de direnişimiz de bir kez daha gösteriyor ki talep etmeyince, direnmeyince, doğru tavrı koymayınca kimse kimseye bir şey vermiyor. Biz devam edeceğiz. Tek yumruk olarak devam ediyoruz" dedi.

Türk İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kocaeli Başiskele’de bulunan Kartonsan fabrikasında, toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan uyuşmazlık sonrası grev kararı alınmış, çalışanlar 22 Aralık 2022’de greve başlamıştı. İşçilerin örgütlü olduğu Selülöz İş Sendikası ile işveren, 3 Mart'ta işverenin çağrısıyla masaya oturdu. Görüşmeden sonuç çıkmaması üzerine Selüloz-İş Sendikası, grevi devam ettirme kararı aldı. Grevin devam ettiği Kartonsan’da, taraflar dün bir kez daha masaya oturdu. İkinci görüşmede de taraflar arasında anlaşma sağlanamadı.

Görüşmenin ardından grev alanına gelen Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç, görüşmenin detaylarıyla ilgili Kartonsan işçilerini bilgilendirdi. Parlakkılıç’a Selüloz-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Yürük ve işveren temsilcileri de eşlik etti. 

‘HAKLARIMIZI ALACAĞIZ’

Greve devam edeceklerini ifade eden Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç şunları söyledi:

“Grev kararımız devam ediyor. Anlaşma yaptığımız takdirde grev kararımızı kaldıracağız. Bu grev her gün zarar yazıyor işyerine. Sipariş geliyor, düzen devam etmesi gerekiyor. Doğal gaza iki defa indirim geldi. Bu işveren için artıdır. Bu kadar doğal gazdan karın varsa işçiye niye yardım etmiyorsun? Hesap o. Bizim buradaki grevimiz de direnişimiz de bir kez daha gösteriyor ki talep etmeyince, direnmeyince, doğru tavrı koymayınca kimse kimseye bir şey vermiyor. Biz devam edeceğiz. Tek yumruk olarak devam ediyoruz. Onlar düşünsün. Ben bu grevi 3 ay daha götürürüm. Arkadaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz, haklarımızı alacağız. Direndiğimiz için 12 bin ortalama ücret 23 bine geldi. Demek ki talep edince oluyor. Çarkı çevirecekse o zaman verecek. Başka bir yolu yok bu işin. Biz bölünürsek, yan yana duramazsak o zaman başka türlü bir şey yapar. Biz şu anda tek yumruğuz. İşverene masada söyledim; ‘bu rakam sondur, veriyor musun’ dedim ‘veremiyorum’ dedi. Masadan kalktık, geldik.”