CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Genel Kurulu’nda; “Sınırları kevgire çevirdiniz, 911 kilometre tapu gibi sağlam sınırımız vardı, delik deşik ettiniz. Sonra, açıklama yapıyorlar, diyorlar ki: ‘Efendim, 276 bin göçmeni yakaladık’. Ya, arkadaşlar siz teröristlerin ayakkabı numaralarını biliyordunuz, keşke ülkemize ayak basmadan onları yakalasaydınız. Bu konuda marifetlisiniz, evet; ustasınız, neyde ustasınız biliyor musunuz? Siyasi manevrada, çark etmede ustasınız, zikzakta ustasınız arkadaşlar” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor. Görüşmeler sırasında söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı, devleti temsil ediyor arkadaşlar. Cumhurbaşkanının görevlerinin arasında iç güvenliği sağlamak var, asayişi, kamu düzenini sağlamak var, mahalli idarelere eşit davranmak var ayrıca temel hak ve özgürlükleri koruyan bir görevi de var Sayın Cumhurbaşkanı’nın. Ya, Sayın Cumhurbaşkanı her kürsüye çıktığında kin kusuyor, nefret dolu, ayrım dolu sözler sarf ediyor. Ya, arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanı burada yok, iletirler sayın muavinleri, yardımcıları. Ya, hiç mi Erbakan'ın nezaketinden ders almadı, örnek almadı? Hiç mi Bayar'ın aklından örnek almadı? Demirel'in o ince nezaketinden hiç mi örnek almadı? Ya, arkadaşlar, her kürsüye çıktığında ayrımcılık yapıyor, kendisine oy veren yüzde 50 milliyetçi, geri kalan yüzde 50'yi terörize ilan ediyor. Ya, böyle bir yönetim olabilir mi arkadaşlar? Biz bunu Hitler'de gördük, biz bunu Mussolini'de gördük arkadaşlar; yapmayın ya.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİM?”

Ya, bakın arkadaşlar, şimdi, siz HDP'yle görüştüğünüzde milliyetçi oluyorsunuz, HDP'yle Oslo'da, Dolmabahçe'de görüştüğünüzde milliyetçi oluyorsunuz ama İYİ Parti, CHP görüştüğünde terörist ilan ediyorsunuz. Ya, arkadaşlar, sizler eğer gerçekten terörizmle mücadelede samimiyseniz size burada şunu söylüyoruz: Bakın, FETÖ'nün siyasi ayağı kim, FETÖ'nün siyasi ayağı kim? Gelin, bir araştırma önergesi verelim, hodri meydan, eğer gerçekten yüreğiniz yetiyorsa ve bu konuda samimiyseniz ve bu konuda milliyetçiyseniz hodri meydan. Gelin terörü araştıralım ve onlara kim yardım yataklık yaptı, onlara devletin bütün kurumlarını kim teslim etti; gelin araştıralım, hodri meydan ama sizin yüreğiniz yok, neden? Çünkü siz samimi değilsiniz teröristle mücadele etmeye, siz sadece seçimi kazanmak için onu bir araç olarak kullanıyorsunuz.

Öyle bir şey yok. Ya, sanatçılar konser verecek, onları terörist ilan edeceksiniz; ya, EYT'liler eylem yapacak, haklarını isteyecek, onları terörist ilan ediyorsunuz; memur ek gösterge hakkı istiyor, onları terörist ilan ediyorsunuz; evlatlarına destek verenleri terörist ilan ediyorsunuz; bu ülkede kim demokratik bir eylem yapıyorsa onlara terörizm yaftası yapıştırıyorsunuz.”

Topal, AKP sıralarından laf atılması üzerine “Siz benim Genel Başkanımın tırnağına gelemezsiniz milliyetçilikte, öyle bir şey yok, öyle bir şey yok. Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin bütün kurumlarını terör örgütlerine peşkeş çekmedi, Tank Palet Fabrikası’nı satmadı, satanların yanında da durmadı; onu da söyleyeyim” dedi.

“ÇARK ETMEDE USTASINIZ”

Topal, sözlerine şöyle devam etti:

“Sınırları kevgire çevirdiniz, 911 kilometre tapu gibi sağlam sınırımız vardı, delik deşik ettiniz. Sonra, açıklama yapıyorlar, diyorlar ki: ‘Efendim, 276 bin göçmeni yakaladık’. Ya, arkadaşlar siz teröristlerin ayakkabı numaralarını biliyordunuz, keşke ülkemize ayak basmadan onları yakalasaydınız. Bu konuda marifetlisiniz, evet; ustasınız, neyde ustasınız biliyor musunuz? Siyasi manevrada, çark etmede ustasınız, zikzakta ustasınız arkadaşlar.

Şimdi, bir gün ‘Katil Esad" diyorsunuz, ertesi gün ‘Kardeşim Esad’ diyorsunuz, bir sonraki gün ne dediğinizi biz anlamıyoruz. Yahu ‘Darbeci Sisi’ diyorsunuz, Cumhuriyet Halk Partisi bir şey dediği zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ne itham ediyorsunuz, iftira atıyorsunuz ama ertesi gün var ya bir elle değil, iki elle, sımsıkı sarıyorsunuz. Ya, bu nasıl bir devlet anlayışı?”