Haber: Tunay Aktaş


CHP İlçe Binası balkonundan vatandaşlara ve partililere seslenen Sercan Okur, Toplumsal davalarda mağdur kesimlerin hakkını ve Soma maden faciasında kaybettiğimiz 301 madencimizin ve ailelerinin hakkını aramak için mücadele ettim. Ekmeğini yediğim beni ben yapan ilçemin hakkını sömüren değil, arayan tarafta oldum.

SERCAN ONUR 1


Artık sorunları anlatmak değil çözmek istiyorum. Hep şehirlerin rengi olduğuna inandım. Soma'nın rengi ise son 20 yıldır ne yazık ki gri. Soma denince akla imarı çarpık, havası kirlenmiş ve yeşilini kaybetmiş gri bir kent geliyor. Soma denince akla sosyal hayatı yoksul, kültürünü unutmuş ve gençleri mutsuz bir kent geliyor. Soma denince akla üvey evlat muamelesi görmüş, ilgisizlikle örselenmiş ve umudunu yitirmiş bir kent geliyor. Soma'nın rengi gri değil, olmamalı. Soma kendisine dayatılan bu renge ve kadere isyan etmeli, zincirlerini kırmalı. 81 vilayetten iş ve aş için bir araya gelmiş insanlara Soma gurbet değil memleket olmalı.


YERE BATSIN RANTINIZ 


Termik santralin kara dumani şehrimizi her gün daha fazla zehirliyor. Soma kanser vakalarında üst sırada. Her ailenin en az bir ferdi kanserle mücadele ediyor. Uyuşturucu belası sokaklarımıza kadar yayılmış durumda. Madde bağımlılığı hızla ilerliyor. Son yıllarda artan adlı vakalar güvenliğimizi ve huzurumuzu tehdit ediyor. İnsan hayatı karşısında adaylıkların, projelerin, imar planlarının ne önemi var. Bir canı daha kaybedeceksek eğer yere batsın sizin rantınız, yere batsın betona gömduğünüz paralarınız.


ARTIK ŞARKI SÖYLEMEK İSTİYORUM 


Yolumuz zor, yolumuz uzun. Fakat artık ümit yetmiyor bana. Sorunları çözmek istiyorum. Birlikte çalışıp adilce paylaşmak zorundayız"