Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 717’nci gününde 2 yılını tamamladı. 

3’üncü yılına giren Adalet Nöbeti 2 yıl tüm engellemelere rağmen kesintisiz sürerken, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle aile 15 gün ara vererek, depremzedelerle dayanışmanın ardından yeniden nöbete başladı. 

 Urfa Adliyesi önüne gelen Şenyaşar ailesi, “Adalet” yazan pankartın önünde adalet nöbeti sürdürdü.  

‘EMİNE ŞENYAŞAR ADALETİN ANITI OLACAKTIR’

MA'nın haberine göre; Adalet Nöbeti’nin 3’üncü yılına girmesi nedeniyle Şenyaşar ailesini ziyaret eden Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan ve beraberindeki heyet, aileye desteklerini sundu. Ziyarette konuşan DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Emine Şenyaşar’ın mücadelesinin ülkede adaletin olmadığının en büyük kanıtı olduğunu belirtti. 

Doğan, “Eğer yarın öbür gün bu ülkede adalet olacaksa Emine Şenyaşar bunun kurucusu ve Emine Şenyaşar adaletin anıtı olacaktır” dedi.

Şenyaşar ailesinin bir inanç ve kararlılıkla Urfa Adliyesi önünde her gün adaleti haykırdıklarını ifade eden Doğan, “Biz aynı zamanda deprem bölgesindeyiz, orada da benzer adaletsizlikler yaşanıyor. Bu ülkede hesap verilmediği için, yapılan katliamların hesabı sorulmadığı için sürekli adaletsizlikler yaşanıyor” diye konuştu.  

Şenyaşar ailesinin 2’nci yıl dönümü vesilesiyle saat 14:00 itibariyle açık kürsü düzenleniyor. Daha sonra ise Urfa Adliyesi Tahir Elçi Konferans Salonu’nda, Elif Yiğit’in yönetmenliğini yaptığı, Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet mücadelesinin anlatıldığı, "Adalet için" belgesel film gösterimi yapılacak.