Ünlü çizgi animasyon Scooby Doo'daki karakterlerden Velma'nın aslında lezbiyen olduğu ve yapımcı şirketin bu durumu filme yansıtmadığı ortaya çıktı. Senarist James Gunn, Warner Bros'un gişe kaygısıyla lezbiyen karakteri engellediğini itiraf etti.

Scooby Doo'daki Velma karakterinin aslında lezbiyen olduğu ve karakterin bu şekilde filmde rol almasına Warner Bross'un izin vermediği ortaya çıktı.

WARNER BROS İZİN VERMEMİŞ

Scooby Doo'nun senaristi James Gunn, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan önemli bir itirafta bulundu. Serinin hayranlarından birinin, "Velma'yı ne zaman eşcinsel bir karakter olarak göreceğiz, gerçekte böyle olduğunu biliyoruz" sorusu üzerine paylaşım yapan Gunn, "Bunu yapmayı denedik. Ama yapımcı şirket, gişe kaygısı ve filmin izleyici yaş kısıtından sıyrılabilmesi için bunu engelledi. Velma'nın başka bir kadın karakterle öpüştüğü bir sahne vardı. Ama bu sahne 'uygun olmadığı' gerekçesiyle filmden çıkarıldı. Şükür ki osuruklar hala filmde duruyor" dedi.

2002'DE ENGELLENDİ

Scooby Doo karakterleri içerisinde en cesur ve bilgili karakter olarak çizilen Velma'nın 2002 yılındaki filmde eşcinsel bir karakter olduğunu söyleyen Gunn, "Sonraki yıllarda gişe kaygısı ağır basmış olmalı ki, karakterin bu yöndeki özellikleri filme yansıtılmadı ve Shaggy ile aşk yaşıyormuş gibi gösterildi" dedi.