Haber: Hülya Kılıç


Kentin yerel yöneticilerini hizmet yapmamakla eleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ,  20 yılda bir arpa boyu yol alınamadığını  kaydetti. 
Manisa'nın kalkındırılamadığının altını çizen Özdağ “Bu şehre sıcak para akışını sağlayacak yatırımlar yapılamadı.  Bu şehir tabiat harikası, cennet gibi kente döndürülemedi. Aksine Manisa Tarzanı’nın miras bıraktığı cennet gibi bu kent, beton yığınına çevrildi. Bitişik nizam dip dibe, karanlık odalı konutlarla, Manisa bir beton yığınına çevrildi. Nefes alacak alanlar yok, yeşil alanlar yok, vatandaşın keyifli vakit geçirebileceği sosyal paylaşım alanları yok. İçinde yaşayan, nefes alan  1 milyon 500 bin  insana rağmen, insana karşı  olduğu yerde sayan bir şehir Manisa.” dedi. 


“İZMİR'İN YAMACINDA İKİ DAĞ ARASINDA SIKIŞMIŞ”


 Özdağ Manisa’nın arafta  bırakıldığına dikkat çekerek; “Çok üzülüyorum.  ‘Yokların’ listesini çıkartsak beynimiz yanar.  Manisa’yı gelişmişlik ile ilkellik arasında arafta bıraktılar. Hiçbir yönetici de bunun farkında değil. İzmir’in yamacında, iki dağ arasında sıkışmış, ‘coğrafyamız, yüzölçümümüz  bu kadar, ileri gitmeye alan da, parada yok’ diyen zihniyete teslim edilmiş Şehzadeler, padişahlar yetiştirmiş bu şehir. Ne kalkınabilmiş bir Manisa ne de tabiat harikası haline getirebilmiş bir Manisa. Ekonomik getiri sağlayan atılımlar yapamadınız, bari bu şehri turizm ekonomisi ile kalkındıracak yatırımlar yapıp, turizm cennetine çevirseydiniz… O da yok. Arafta bir Manisa için direniyor bu yerel yöneticiler“ dedi. 


“MANİSA’YI  BÖYLE ARAFTA BIRAKAN YÖNETİCİLERİ BU HALK İSTEMİYOR”


Halkı, Manisa’yı cennete dönüştüremeyen yöneticilerden kurtarmak için yola çıktığına vurgu yapan Özdağ,  “Belki de şu an kalbi herkesten hızlı çarpan ben, özel ilgi bekleyen Manisa’yı  böyle arafta bırakan yöneticileri silkelemeye geldim.  Manisa’nın ekonomik, sosyolojik ve tarihi kıymetini aşağı çeken yöneticilerden bu şehrin halkını kurtarmak için çaba sarf ediyorum. Bu şehrin halkı; “Manisa Şehri” kelimesini öylesine laf olsun diye kullanmak istemiyor. Manisa bir şehir ise hak ettiği şehircilik hizmetlerine sahip olmalı. Manisa’yı  böyle arafta bırakan yöneticileri bu halk istemiyor” dedi.  

“AKLI TUTULMUŞ, İCRAATLARI KISIRLAŞMIŞ YÖNETİCİLERİ GÖNDERECEĞİZ”


Manisa'nın kentleşmesinin bu yöneticilerle mümkün olmadığını ifade eden Özdağ şöyle devam etti “Bunların değişme zamanı geldi de geçiyor. Bu kendini tekrarlayan, aklı tutulmuş, icraatları kısırlaşmış, cesaretleri sadece mazluma işleyen yöneticileri göndereceğiz ve cesaretli atılımlarla bu şehri, gerçek anlamada şehirlileştireceğiz.”