dokuz8TV'NİN Seçim2024 Gündem Özel yayınına Siyaset Bilimci Mustafa Peköz konuk oldu. Peköz,  AKP'nin İstanbul ve Ankara'da seçimi kaybetmesi halinde politika değişikliğine gidip çözüm sürecini yeniden gündeme getirebileceği yorumunda bulundu. Peköz şunları dile getirdi:

"ÇÖZÜM SÜRECİ YENİDEN GÜNDEME GELİR"

"Eğer AK Parti mevcut statükosu güçlenip çıkarsa örneğin İstanbul'u Ankara'yı alırsa, bütün ekonomik krizlere rağmen... Demek ki Kürtlere izlediği politikanın doğru olduğunu düşünür çatışma alanını genişletir.

İstanbul'u kazanamazsa AK Parti içinde yeni bir denge yeni bir tartışma süreci olur. Mevcut politikanın yürümediği tartışmaya başlanır. AK Parti yeni bir çözüm sürecini gündeme getirebilir. AK Parti'nin oylarının en yüksek olduğu dönem, Dolmabahçe süreciydi.

Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 50'si AK Parti'ye veriyordu. Çözüm sürecine destek de kamuoyu yoklamalarında yüzde 80'di"

DEMİRTAŞ SESSİZLİĞİNİ BOZAR MI?

Mustafa Peköz, İstanbul'da Kürtlerin Ekrem İmamoğlu'na oy vermesinin DEM Parti'nin özel olarak izlediği bir siyaset olmadığını dile getirdi. Peköz, seçmen davranışının somutlaşmış bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

Peköz, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstanbul seçimleri için sessizliğini bozacağı iddiasına değindi. Peköz, seçmenin yüzde 90'nının artık kararını verdiğini ve Demirtaş'ın açıklama yapmasının artık pek anlamlı olmadığını dile getirdi. Peköz, Demirtaş'ın tek başına hareket etmeyeceği belirterek DEM Parti'den bir talep gelmesi halinde konuşacabileceğini ifade etti.