HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutulan eski Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları Demirtaş’ı hedef alan hakaretlere karşı harekete geçti. Avukatlar bugüne kadar Demirtaş’ı hedef gösteren, hakaret eden kişileri tespit ederek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Demirtaş’ın avukatlarından Hadi Cin, bu kişileri tespit edip haklarında tazminat davaları açtıklarını söyledi. Cin'in aktardığına göre, şu ana suç duyurusunda yüzlerce kişi bulunuyor. Avukat Cin, eleştiri hakkını kullanan hiç kimse hakkında suç duyurusunda bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; “Katil”, “terörist” gibi söylemler ve küfürlü kelimeler içeren hakaretler konusunda suç duyurusunda bulunduklarını ve tazminat davaları açtıklarını aktaran Cin, özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP’li yöneticilerin hakaret içeren paylaşımlarının suç duyurusuna konu edildiği bilgisini paylaştı. Ayrıca Cin, siyasetçilerin hakaret içerikli söylemlerini Twitter’dan paylaşan ve yorum yazan kişilerin de suç duyurusu listesine eklendiğini ifade etti.

Sosyal medyada Demirtaş’a karşı hakaret ve tehditlerin hem Demirtaş’ın basın danışmanları hem de avukatları tarafından takip edildiğini aktaran Cin, “Sistematik itibarsızlaştırma çalışmaları, tarihi önemdeki 2023 seçimleri ile doğrudan bağlantılı ve temel amaç Demirtaş’ın halk üzerindeki pozitif etkisi ve algısının kırılması amacı taşıyor” dedi.

“Hukuk yoluyla bu nefret diline karşı mücadele etmeye çalışıyoruz” diyen Cin, Demirtaş’ın daha önce, suç duyurusu gibi davalarla uğraşılmaması görüşünde olduğunu ancak hakaretlerin ve hedef göstermelerin boyutu artınca avukatlarına bu konuda talimat verdiğini söyledi.

Cin şöyle konuştu:

Müvekkilin siyasi rehine olmasını sağlayan algı operasyonları, gazete manşeti, köşe yazısı, televizyon programı, sosyal medya kampanyası şeklinde belli merkezlerden yönetildi ve sayın Demirtaş siyasi rehine haline getirildi. Aynı çevreler, organize bir şekilde algı operasyonlarına devam etmekte. Adeta sayın Demirtaş aleyhine sosyal medya kampanyası yapmayı meslek haline getirenler var ama bir türlü sayın Demirtaş’ın toplumdaki saygınlığını yok edemediler, yok edemedikçe de saldırılarını yoğunlaştırıp hakaretlerin dozajını da arttırdılar. Buna karşılık sayın Demirtaş da biz avukatlarına hukuk mücadelesinin yoğunlaştırılması talimatını verdi. Bu saldırılara karşı kayıtsız kalınamayacağı konusunda mutabık kaldık.