Ankara’da sokak ortasında suikasta uğrayan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmeden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi aradığı iddia edildi. Sinan Ateş’in telefonunu Bahçeli’nin özel kaleminin yanıtladığı ve “Sen git bunu ağabeyine anlat” dediği öğrenildi.

Halk TV Programcısı Bengü Şap Babaeker, Sinan Ateş’in ölmeden evvel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile temas kurmak istediğini iddia etti. Bengü Şap Babaeker, bu bilginin polis ve savcıyla paylaşıldığını ama iddianameye konulmadığını söyledi.

Babaeker, şunları söyledi:

“Hani hep merak ediliyor ya, Sinan Ateş bu kadar tehdit altındayken ve hakkında ölüm fermanı verildiğini bilirken, Devlet Bahçeli’ye ulaşmaya çalıştı mı? Bu sorunun cevabını 17 aydır merak ediyoruz. Evet Devlet Bahçeli’ye ulaşmaya çalışmış. Sinan Ateş, Devlet Bahçeli’yi aramış.

Telefonu Devlet Bahçeli’nin özel kalemi açmış. Sinan Ateş sorununu anlatarak görüşmek istediğini söylemiş. Bahçeli’nin özel kalemi ise ‘Sen git bunu ağabeyine anlat’ demiş. Ağabey dediği ise daha önce yanında çalıştığı İsmet Büyükataman. Daha sonrasında özel kalem telefonu suratına kapatmış. Bütün bunları Haluk Türk polise ve savcılığa anlatmış. Ama dosyaya girmemiş. Bu da dosyaya girmeyen binlerce delilden biri. Bu iddianame odadaki fili gözlerden kaçırmayı hedefliyor.”