Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin'in yeniden yargılama talebiyle üçüncü kez başvurusunun ardından, bugün mahkeme heyeti değiştirildi. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebini değerlendirecek, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değiştirildi. Gezi Parkı Davası'nda karar verecek başkan ve üye çekilerek, yeni bir heyet oluşturuldu.

İTİRAZLAR REDDEDİLMİŞTİ

Kavala'nın avukatı Zengin, İstanbul 13 ve 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'mağdur ortadan kalktığı' gerekçesiyle üçüncü kez itirazda bulunmuştu. Zengin ilk olarak, 1 Nisan’da İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, yeniden yargılama istedi. Mahkeme 'şartlar oluşmadığı' gerekçesiyle itirazı reddetti. Zengin'in 18 Nisan'da yaptığı ikinci başvuru da reddedilmişti.

Heyet değişikliğinin iktidara yakın gazetecilerden Abdulkadir Selvi'nin Batı dünyasından gelen baskılara dikkati çekerek, Gezi Davası'nda yeniden yargılama için formülleri önermesinden kısa bir süre sonra gelmesi dikkat çekti. Selvi'nin tavrı, iktidar ortağı MHP'nin sert direnişi ve hakaretleriyle karşılaşmıştı.