Amerikan Dergisi TIME, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Erdoğan'ı yenebilecek kişi" olarak bahsedilirken Kılıçdaroğlu'nun daha önce öncülük ettiği "Adalet Yürüyüşü"nden bahsedildi ve Kılıçdaroğlu'nun "Gandhi Kemal" olarak adlandırılmasına değinildi.

Alec Luhn imzalı olarak yayımlanan makalede, 74 yaşındaki Kılıçdaroğlu'nun hali hazırdaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebilecek "yegane aday" olarak öne çıktığı vurgusu yapıldı.

Makalade, Kılıçdaroğlu'nun "Yıllardır sahip olduğumuz ve ayaklarımızın altından kayan demokrasiyi yeniden tesis etmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verilirken, Kılıçdaroğlu'nun en büyük avantajının "Türk milliyetçilerinden Kürtlere kadar huysuz muhalefetin çoğunu birleştirmesi olduğunun" altı çizildi.

Makalede, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda ciddi şüphelerin de bulunduğu belirtilirken hem huysuz hem ideolojik olarak muhalefetin tek bir adayın arkasında birleşmesinin kritik olduğu vurgulandı.

Makalede öne çıkan bazı ifadeler şu şekilde:

  • “Kılıçdaroğlu Türkiye’yi ‘yeniden medeni dünyanın bir parçası yapmak’ için ABD, NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri yeniden kuracağını söylüyor"
  • "Çoğu ankette önde olan Kılıçdaroğlu, Erdoğan dönemini bitirme konusunda ciddi şansı bulunan ilk aday" olarak öne çıkıyor
  • "Erdoğan'ın yönetiminde geçen 20  sene sonrasında ardından milyonlarca insan Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanının devlet üzerindeki neredeyse tüm kontrolünü sona erdirmek ve daha dengeli bir hükümet biçimini geri getirmek için son ve en iyi umut olarak değerlendiriyor"
  • Deprem bölgesini Erdoğan'dan daha önce ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ülkeyi yatırımlar için cazibeli hale getirmek için vergi indirimi sözü verdi ve aralarında Amerikalı Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu'nun da bulunduğu önemli ekonomik danışmanlarla birlikte çalışma kararı aldı.