TEAM Araştırma 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve yüz yüze temsile dayanan Türkiye temsili araştırmasını yayımladı. Buna göre, seçimlere iki hafta kala muhalif seçmenler Kemal Kılıçdaroğlu etrafında konsolide olma eğilimi göstermeye başladı ve yüzde 47,4'e yükselen Kılıçdaroğlu ilk tur dağılımında 44,4 çıkan Erdoğan'ın 3 puan önüne geçti.

TEAM, Mart ayında Erdoğan'ı yüzde 42,8, Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüzde 39,9 bulmuştu.

Mart ayı araştırmasında Muharrem İnce yüzde 16,2 çıkmıştı, ancak İnce bu ay araştırmasında yüzde 6,1'e gerilemiş durumda ve İnce'den kaçan oyların büyük bölümü Kılıçdaroğlu'na yöneliyor. Öte yandan bu yüzde 6,1'lik İnce seçmeninin yüzde 60'ı ikinci turda Kılıçdaroğlu'na oy verme eğiliminde olduğunu ifade etmiş. Bu duruma göre bu grup ilk turda Kılıçdaroğlu'na yönelirse seçim ilk turda Kılıçdaroğlu zaferiyle bitebilir.

TEAM araştırma İnce ve Sinan Oğan'ın toplam oyunun yüzde 5'in altında kalması durumunda seçimi Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanabileceğini öngörüyor. İnce ve Oğan'ın toplam oyu şu anda 8,2 bulunmuş.

TEAM Araştırma Nisan araştırmasına göre partiler açısından da CHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti'de belirgin oy artışları var. MHP'nin de ayrı liste çıkarma kararı kendisine oy artışı olarak yansımış. Mevcut tabloda Cumhur İttifakı meclis çoğunluğunu sağlayamıyor ancak eşikte, Millet İttifakı ve HDP/Yeşil Sol Parti birlikte meclis çoğunluğunu sağlıyor.