Haber: Serap Cömertoğlu İşcan

Kiraz Festivalinde Melek Mosso'nun sahne alması nedeniyle Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı'ndan istifasının talep edilmesiyle görevi bırakan ve yerel seçimlerde ise AK Parti'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan

Yüksel, bu sefer de seçim yasaklarına uymaması nedeniyle tepkilerin odağında. Çorlu'da ki  çalışmaları kapsamında okul ziyareti gerçekleştiren Cüneyt Yüksel ve Hakan Sunal, lise öğrencileriyle bir araya gelerek, internet kartları hediye etti.

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde de sağlık çalışanları ile buluşan Yüksel'in,  Tekirdağ'da sağlık alanında  projeleri ve hedeflerini anlattıklarına ilişkin paylaşımı ve ziyaretleri tepkiyle karşılandı.

Okul ve hastanelerde seçim propagandası yapılması yasak olmasına  rağmen gerçekleştirilen ziyaretler, eleştirilerek, "suç duyurusudur" başlığı ile paylaşıldı.

Tekirdağ Suç Duyurus

Geçmiş dönemlerde AK Parti'de Cüneyt Yüksel ile birlikte görev alan  Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi,Deva Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin ortak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akçay, seçim yasaklarına ilişkin kararların açıkça çiğnendiğine dikkat çekti.

Duruma tepki gösteren Akçay,haksızlık ve hukuksuzluğu duyurabildiginiz herkese duyurun" dedi.

Yüksel'in sosyal medyadaki ziyaret paylaşımlarını alıntılayarak,"apaçık suç duyurusudur" başlığı ile paylaşımda bulunan Akçay, şunları kaydetti:

Apaçık bir suç duyurusudur .

Yüksek Seçim kurulunun öteden beri aldığı Seçim yasakları kararını açıkça çiğneme durumudur .

Neresinden tutsanız elinizde kalır. Okulda yapılması, bürokratların eşlik etmesi,promosyon dağıtımı vs .

Her gün yasaların, geleneklerin ,değerlerin çiğnenmesini ,yozlaşmasını görüyoruz. Bugün de buna şahit olduk ve utandık bir kez daha .Yetkili mercilerin gereğini yapması temennisiyle..

Kıymetli dostlar, biliyorum ki malum sebeplerden beğeni yorum yapamıyorsunuz. Ne olur bu haksızlık ve hukuksuzluğu duyurabildiginiz herkese duyurun.

 Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı ise Cüneyt Yüksel’in seçilmesi halinde şehrin tek adam rejimi ile idare edileceğini vurguladı.

“Geldiğimiz noktada söylediklerimin eksik kaldığını durumun düşündüğümden daha vahim olduğunu ifade etmek isterim” diyen Nişancı, şunları kaydetti:

 “Kıymetli Tekirdağlılar; ülke seçim sathı mahalline girdiği bu zaman diliminde adayların ve kamu görevlilerinin yapması gerekenler çok belli.Öyle ki; Şehri yönetmeye talip olan her aday kendi çapında ve imkanları doğrultusunda kanunlar çerçevesinde seçim çalışmalarını yürütecek, Kamu görevlileri ise adeta bir er meydanı olan seçim sürecinin adil ve hakkaniyetli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak. Hal böyle iken bir adayın ders saatinde okullarda gençlerimize, mesai saatinde hastanede hastalara şifa dağıtmakla görevli sağlık personeline seçim propagandası yapabiliyor olması vahimdir. Okulda ve hastanede propaganda yapmak ise ancak aklı hırsı tarafından esir alınmış birinin yapacağı seçim çalışmasıdır. Bu duruma kamu görevlilerinin sessiz kalıyor olması ise vahim ötesidir. Bahsettiğimiz “TEK ADAM” rejiminin ayak sesleridir.”