Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Bayraklı Belediyesi, 400 binden fazla insani yardım malzemesini depremzedelere ulaştırdı. Belediye tarafından sağlık personeli ile birlikte Hatay’a gönderilen tam donanımlı ambulans yaralıların taşınmasına destek verirken, 18 kişilik uzman zabıta ekibi de arama-kurtarma ve yardım dağıtımı faaliyetlerini sürdürüyor.

Bölgeye ambulans ve zabıta ekiplerini gönderen Bayraklı Belediyesi, depremzedeler için de yardım seferberliği başlattı. Gönüllülerin de desteğiyle yürütülen çalışmalarda deprem bölgesindeki ihtiyaçlara yönelik malzemeler tek tek ayrıştırılarak paketlenip TIR’lara yüklendikten sonra ihtiyaç durumuna göre depremin vurduğu illerdeki koordinasyon merkezlerine gönderildi.

Başkan Sandal, “100 yılın en büyük felaketi sonrası deprem bölgelerine yönelik yardım çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bayraklı halkının sağduyusu ile desteğimizi sürdüreceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Depremzedelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Depremzedelerimizi asla yalnız bırakmayacağız. ” dedi.