Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, spor müsabakalarının, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabileceğini duyurdu.  Koca ayrıca, delta varyantı vaka sayısının 224'e, görülen il sayısının ise 16 ilden 26 ile çıktığını, İstanbul'da da 134 vaka görüldüğü belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ilişkin yeni açıklamada bulundu.

"DELTA VARYANTI VAKA SAYISI 224'E ÇIKTI"

Bilim Kurulu toplantısı öncesi TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Koca'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: "*Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek. *Rapel veya hatırlatma dozu, yarın Bilim Kurulu toplantısının gündeminde olacak. *(Şehir hastanelerine ilişkin iddialar) Hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir. *Fransa'nın almadığı aşı Pfizer'ın sattığı ülkelere gidebilir, Türkiye'ye gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü biz aşıyı BioNTech'ten alıyoruz. *Delta varyantı vaka sayısı 224'e çıktı, görülen il sayısı da 16 ilden 26 ile çıktı. 134 vaka İstanbul'da. *Spor müsabakaları, sayıları belirlenerek tedbirlerle seyircili oynanabilecek."

MÜZİK YASAĞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakan Koca ayrıca, gece 24.00'ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin ''Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak'' açıklamasını yaptı.