Safranbolu Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi’nde (SAKEM) bir süre önce kursları sona eren dikiş nakış kursiyerleri, depremzedelere yardım için yeniden bir araya geldi. 26 kişiden oluşan gönüllü kadın, hayırseverler tarafından karşılanan malzemelerle kıyafet dikmeye başladı. 18 koliden oluşturulan ilk yardımlar depremzedelere gönderildi.

"BU TRAVMAYI ATLATMALARINA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ"

Kurs öğreticisi Kübra Mesut, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kursumuz deprem öncesinde bitmişti. Bu deprem dolayısıyla tüm Türkiye seferber oldu. 26 arkadaşımız var burada. Gönüllü olarak bir faydamız olsun istediler. Biz de geçtiğimiz hafta Halk Eğitim Merkezi üzerinden depremzedelere ulaştırmak için uyku tulumu diktik. Bugün de çocuk giysileri dikiyoruz. Malatya Devlet Hastanesi’ne göndereceğiz inşallah, çocuklar biraz mutlu olsunlar diye. Gelen arkadaşlarımızın hepsi gönüllü olarak geliyor. Kumaşlarımız internet üzerinden hibe ve bağış yoluyla geldi. 18 koliyi Malatya’da hastanelere ulaştırdık. Çocuklar çok mutlu olduğu için onlara yönelelim dedik çünkü depremden en çok etkilenenler onlar oldu. Amacımız bu travmayı hafif olarak atlatmalarına yardımcı olmamız."

Gönüllü kadınlardan Firdevs Yavuz ise "Bu deprem olayından sonra arkadaşlarla anlaşıp kumaş aldığımız yerlerden hibe kumaş istedik. Allah razı olsun tereddüt etmeden bize gönderdiler. Şu anda ortalama 30-35 takım kıyafet dikerek deprem bölgelerine göndereceğiz. Kendi imkanlarımla yaptığım 17 takımı daha önceden gönderdim" dedi.