Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş iki ülke vatandaşlarını Türkiye’de konut alımına yönlendirirken, son dönemde özellikle Rusya merkezli pek çok şirket ambargodan etkilenmemek için ofislerini Türkiye’ye taşımasına neden oluyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de girmeye başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de konut arıyor.

Dünya gazetesinin haberine göre Rusya, savaşla birlikte yaptırımlara maruz kalınca ticari operasyonlarını yürütmekte ve ihracat yapmakta zorlanıyor, bu zorlukları aşmak için bir kısmı Türkiye’de gelip, ofis ve şube açtı.

Rusya’ya yönelik faaliyet gösteren bazı uluslararası şirketlerin de Türkiye’de ofis açtığını söyleyen Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal “En az 1 yıllık operasyonlarını Türkiye’den yürütecekler. Böylece beyaz yakalılar da geldi. Bu çalışanları için de bizden daire bulmamızı isteyen şirketler var.” diye konuştu.

Mars Investment Genel Müdürü Hakan Bucak da savaşla birlikte yabancı şirketlerin Türkiye’ye artan ilgisine dikkat çekti. Ukrayna’dan teknoloji şirketlerinin, Rusya’dan ise daha çok ithalat ve ihracatla uğraşan firmalardan talep geldiğini belirten Bucak, söz konusu şirketlerin koordinasyon ve merkez ofislerini Türkiye’ye taşımak istediklerini kaydetti.

Realtyplus Franchising Kurucu Ortağı Özhan Carda da, Rusya’da Ar-Ge departmanı olan bir şirketin merkezini Türkiye’ye kaydırmaya başladığını ifade ederek, “Onların da çalışanları için gayrimenkul arayışı var. Ukrayna ve Rusya’da merkezi olan şirketler en yakın nokta olarak Türkiye’yi tercih ediyorlar” dedi.