Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde Amerika’da tutuklanan ve 28 ay cezaevinde kaldıktan sonra Türkiye’ye dönen Mehmet Hakan Atilla, 1 Ocak 2023'te ailesi ile KKTC’ye gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldiğinde pasaportuna el konulduğunu öğrendi.

Atilla da, gerekeçsi bildirilmeyen el koyma işlemi nedeniyle  İçişleri Bakanlığı'na yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı

10Haber’den Ersin Eroğlu'nun haberine göre; Hakan Atilla açtığı davayı kazanıp asaportunu geri aldı. M Atilla’ya pasaportuna elkoyma gerekçesi ise hâlâ bildirilmedi.

KAHRAMAN GİBİ KARŞILANMIŞTI


Hakan Atilla Mart 2017’de bono ihracıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği ABD’de havaalanında gözaltına alınmış, yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimi uygulanması sonucu 20 Temmuz 2019’da tahliye edilen Atilla 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye gelmiş ve 21 Ekim 2019’da da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atama kararını Atilla Türkiye’ye döndüğünde kendisini havalimanında kahraman gibi karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu. Atilla BİST’teki görevinden 8 Mart 2021’de istifa etmişti.