Özel'den "laiklik" açıklaması

CHP Lideri Özgür Özel, laiklik ilkesinin Anayasa'ya girişinin 87'nci yıldönümü vesilesiyle “Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden, Cumhuriyet devrimlerinden ve laiklik ilkesinden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz” mesajını paylaştı.

Özgür Özel'den "laiklik" açıklaması: Asla vazgeçmeyeceğiz Özgür Özel'den "laiklik" açıklaması: Asla vazgeçmeyeceğiz

***

AKP'li Kurum o sözlere sahip çıktı

AKP'li İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay’daki “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerini savundu. Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da ifade ettiği uyum, ahenk” dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise tepki gösterdi.  İmamoğlu, "Dün yapılan konuşma görevin ihmalidir" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, Erdoğan'ın 'Hatay garip kaldı' sözünü savundu! Murat Kurum, Erdoğan'ın 'Hatay garip kaldı' sözünü savundu!

***  

Selahattin Demirtaş'tan seçim açıklaması

DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkarma kararı sonrası HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimleri değerlendirdi. Cezaevinde DEM Partili Sırrık Sakık'la görüşen Demirtaş, "DEM Parti kimsenin payandası değil" mesajını verdi.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu DEM Parti ile işbirliği ilgili bugün "Siyasi partilerin hiçbirisiyle ilgili tek bir cümlem olmadı, olmaz" dedi.

Selahattin Demirtaş yerel seçim sessizliğini bozdu! "DEM Parti kimsenin payandası değil" Selahattin Demirtaş yerel seçim sessizliğini bozdu! "DEM Parti kimsenin payandası değil"

***

Kurum hakkındaki suç duyurusu kaldırıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hakkında yapılan suç duyurusu için “soruşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verildi.

Yargıdan Murat Kurum hakkında "soruşturmaya gerek yok" kararı Yargıdan Murat Kurum hakkında "soruşturmaya gerek yok" kararı

***

Prof. Dr. Görür'den "teklif" açıklaması

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, AKP’nin İBB adayı Murat Kurum'un kendisine danışmanlık teklif ettiğini söyledi.

"Murat Kurum bana danışmanlık teklif etti" "Murat Kurum bana danışmanlık teklif etti"

***

CHP'den 6 Şubat depremleri anması

CHP, 81 ildeki il ve ilçe başkanlıkları, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde anma törenleri düzenleyecek. Buna göre, 6 Şubat 2024 günü, ilk depremin meydana geldiği saat olan 04.17‘de, tüm il ve ilçe başkanlıkları açık olacak ve depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

CHP, depremin yıl dönümünde tüm il ve ilçe başkanlıklarında anma töreni düzenleyecek CHP, depremin yıl dönümünde tüm il ve ilçe başkanlıklarında anma töreni düzenleyecek

***

DEM Parti'den soru önergesi

DEM Parti, depremin birinci yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e 100 soruluk önerge sundu.

DEM Parti depreme dair Meclis'e 100 soruluk önerge sundu DEM Parti depreme dair Meclis'e 100 soruluk önerge sundu

***

AKP İzmir Adayı Dağ kafe ve barları gezdi

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Konak ilçesine bağlı Alsancak'ta seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentteki kafe ve barları gezen Dağ, "İzmir'e kim hizmet edecekse ona oy verin" diyerek halktan destek istedi.

***   

Zafer Partisi'nin Ankara adayı netleşti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayının Bartu Soral olduğunu açıkladı.

Zafer Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu Zafer Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu

***

Oğuz Erge'nin avukatları açıklama yaptı

İzmir'de öldürülen taksi şoförünün ailesinin avukatları, taksi şoförü Oğuz Erge'nin katil zanlısının cezaevinde saldırıya uğradığı ve ağır yaralı olduğu şeklinde haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Avukatlar, "Müvekkillerimizin tek beklentisi, failin hak ettiği en ağır cezayı almasından başka bir şey değildi” açıklamasında bulundu.

Katledilen taksici Oğuz Erge'nin yürek burkan paylaşımı ortaya çıktı Katledilen taksici Oğuz Erge'nin yürek burkan paylaşımı ortaya çıktı

***

Yılın ilk enflasyon verileri açıklandı

TÜİK verilerine göre, tüketici fiyatları ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,70 artış gösterirken, ENAG verilerine göre ise enflasyon ocak ayında yüzde 9,38 arttı. ENAG yıllık enflasyonu ise yüzde 129.11 olarak ölçtü.

ENAG'ın enflasyonu TÜİK'in verisini ikiye katladı ENAG'ın enflasyonu TÜİK'in verisini ikiye katladı

***

"Palalı Sabri" soruşturmasında yeni gelişme

Gezi Direnişi'nde eylemcilere palayla saldıran "Palalı Sabri" adıyla tanınan Sabri Çelebi cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Gezi direnişçilerine palayla saldıran “Palalı Sabri” Beyoğlu’nda öldürüldü Gezi direnişçilerine palayla saldıran “Palalı Sabri” Beyoğlu’nda öldürüldü

***

Santa Maria Kilisesi saldırısında önemli bir detay daha ortaya çıktı

Silahlı saldırı sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne daha önce de yangın çıkarılmak istendiği, yangını çıkarmaya çalışan zanlının 45 gün yatıp çıktığı belirtildi.

Santa Maria Kilisesi’nde yangın çıkarma girişimi olmuş Santa Maria Kilisesi’nde yangın çıkarma girişimi olmuş

***

Kaymakam odasında ölü bulundu

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesi Kaymakamı Mesut Coşkun evinde ölü bulundu. İçişleri Bakanlığı, 31 yaşındaki Coşkun'un ölümüyle ilgiili soruşturma başlattı.

Ekinözü Kaymakamı Mesut Çoşkun evinde ölü bulundu Ekinözü Kaymakamı Mesut Çoşkun evinde ölü bulundu