Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 24 Şubat'ta açtığı savaş devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ise dünyaya karşı flaş hamle geldi. ABD'nin Patriot adımının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD ve İngiltere'yi vurabilecek kapasiteye sahip olan Yars füzesinin aktif edilmesi emrini verdi. Bu durum ise dünyayı harekete geçirdi.

‘NÜKLEER TEHDİT’

İngiliz Daily Mail Gazetesi ise Putin'in bu hamlesini 'nükleer tehdit' ile açıkladı. Bölgeden ise görüntüler Rusya Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlığın ortaya çıkardığı görüntülerde roketin Kaluga bölgesindeki bir siloya kurulduğu anlar var. İngiliz basını füzenin menzilinin 12 bin kilometre olduğunu kaydetti.

Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda konu ile ilgili haberler verirken füzenin Hiroşima'yı yok eden Amerikan bombasından 12 kat daha kuvvetli olduğunu söyledi. Siloya nakledilip operasyonel konuma gelen füzenin Rusya'nın 17 Aralık'taki senelik olarak Stratejik Füze Kuvvetleri Günü için hazırlandığı ifade edildi.

LAVROV: NÜKLEER SİLAH KULLANMAYA HAZIR OLACAĞIZ

Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, geçtiğimiz hafta Rusya'nın başkenti Moskova'nın hangi şartta nükleer silah kullanacağını dünyaya açıklamıştı. Lavrov, Rusya'nın ilhak edilen Ukrayna topraklarını savunmak sebebi ile nükleer silah kullanmaya hazır olacağını duyurdu.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev de, "Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor" sözleri ile Batı'ya da gözdağı da vermişti.

Medvedev, "Rusya’ya katılan toprakları korumak için nükleer dahil her silah kullanılabilir" ifadelerini kullanmıştı.