Haber: Atilla Yoğurtçu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Edremit Şubesi 30. Yılında 2 Temmuz 93 Yılında Katledilen 33 canı cnmak Için Sivas da düzenlenecek olan anmaya basın açıklamasıyla çağrı yaptı.

WhatsApp Image 2023-06-30 at 21.01.12 (2)


Basın Açıklamasına Stk'lar ve parti temsilcileri haricinde  Balıkesir CHP Milletvekilleri Ensar Aytekin ve Serkan Sarı' da katıldı. 

ŞERİATA KARŞI LAİKLİK.  ZULME KARŞI ADALET İÇİN 2 TEMMUZ'DA SİVAS'TA OLACAĞIZ... 


Yapılan açıklamada; Madımak 30 yıldır yanıyor. 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 21.01.11 (1)


Aradan geçen bunca zamana rağmen, Devlet tıpkı diğer katliamlarda olduğu gibi 2 Temmuz ile de yüzleşmemiştir. Bu katliamın arkasındaki karanlık odakları açığa çıkarmak ve başta yaşamını yitirenlerin aileleri olmak üzere milyonlarca alevinin adalete olan güvenini sağlamak devletin görevidir. Ayrıca altını çizerek belirtelim ki bizim açımızdan yüzleşmek devletin kendisiyle de hesaplaşması anlamını taşımaktadır. Pir Sultan Abdal'ı anma etkinlikleri, Sivas valiliği ve Kültür Bakanlığı ile ortak yapılan bir etkinlikti. Dolayısıyla Devketin yaptığı etkinliğe saldırı düzenlenmiş ve  33 yurttaş yaşamını yitirmiştir. Katliam hazırlıkları  günler, haftalar öncesinde başlamamış  civar illerden yüzlerce şahış Sivas'a getirilmiştir. Camilerde, mahallelerde bildiriler dağıtılmış, gazetelere manşetler atılarak Aleviler hedef gösterilmiştir. Tüm bunlar devam ederken, ne devletin istihbaratı, ne de polisi hiç bir önlem almamış ve sessiz kalarak bu hazırlıkları izlemiştir. Eğer gerçek bir yüzleşme yaşanacaksa, özellikle 1993 yılında Sivas ve civar illerdeki istihbarat ve güvenlik şefleri sorgulanmalı ve katliamın arkasındaki odaklar ortaya çıkarılmalıdır. Denilirken açıklamanın devamında Madımak davasına sahip çıkmak, ülkeyi ortadoğu bataklığına sürükleyen karanlık zihniyete karşı çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır. Her türlü kadın şiddetine karşı çıkmaktır.  30. Yılında zaman aşımına uğratılmak istenmektedir. Madımak insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamaz. Zaman aşımına karşı 2 temmuz da Sivas da olalım. Denildi  açıklamanın sonunda Manevi danışman adı altında ÇEDES ( Çevreme Duyarlım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum ) projesiyle okullara imam gönderenlerin asıl hedefinde çocuklarımızın olduğu, dindar ve kindar nesiller yetiştirmek isteyenlerin yeni Mdımak katliamlarınının da önünü açmak olduğu vurgulandı. 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 21.01.12


Ülkede demokrasi, eşitlik ve adalet taleplerinde bulunan herkes düşman ve terörist ilan edilmektedir. Adeta "halinize şükredin ve susun ..." denilerek açlığın kader,  itirazın suç olduğuna inanmamız istenmektedir.  Zulme Karşı Adalet İçin 2 Temmuz da Sivas’ta Olalım diyerek basın açıklaması bitirildi. Basın açıklamasının ardından körfezde yapılacak olan 2 temmuz etkinliklerinin programına da çağrı yapıldı. 

WhatsApp Image 2023-06-30 at 21.01.12 (1)