Haber: Hülya Kılınç

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, ülkede ağır bir yoksulluk yaşanırken Erdoğan’ın derdinin halk değil iktidar olduğunu vurgulayarak “Sizi 14 Mayıs 2023’te patates ve soğan iktidarınızdan edecek, sizi o koltuktan alacak”dedi.

Yeşil Sol Parti büyük Manisa mitingi Lale Meydanı’nda geniş halk kitlelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve milletvekili adayları katıldı.

“AKP’Yİ SEPETLEMENİN ZAMANI GELMİŞTİR”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Manisa’da coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada, Türkiye’deki tek adam sisteminden, otoriter rejimden kurtulmanın zamanının geldiğini belirterek “Sevgili gençler, geleceğinizi, emeğinizin hakkını çalanları artık göndermenin zamanı gelmiştir. Sevgili kadın arkadaşlarımız kadın katliamlarını gerçekleştiren erkek yargıyı korumasına artık izin vermeyeceğiz ve kadınlar olarak birliğimizi sağlayacak AKP’yi biz göndereceğiz, kadınlar gönderecek. Yoksulluktan, sefaletten, açlıktan, zamlardan kurtulmak için AKP’yi sepetlemenin zamanı artık gelmiştir. Demokrasiden, haktan, hukuktan, barıştan, özgürlükten yana eğer tavır takınmak istiyorsak o zaman hep birlikte 14 Mayıs tarihinde AKP’yi tarihin çöplüğüne atma zamanı gelmiştir. Doğal afetlerde bu ülkeyi felaketlere sürükleyen ve depremzedeler başta olmak üzere felaket yaşayan insanları kendi kaderleriyle baş başa bırakan bu iktidarı göndermenin zamanı gelmiştir

“SAVAŞ POLİTİKALARI İLE BARIŞ POLİTİKALARI ARASINDA TERCİH YAPACAĞIZ”

Tercihlerinizin net olduğu ve açık olduğu bir dönemde herkes tercihini buna göre yapacak. Ya karanlık bir dönemden devam etmek için bir tercih kullanacağız ya da aydınlık günlerin demokrasinin, özgürlüğün, barışın havasını bütün Türkiye’ye yaymak için bundan yana oy kullanacağız. Bu dönem tercihiniz önemli. Savaş politikaları ile barış politikaları arasında tercih yapacağız. Demokrasi ile faşizm arasında tercih yapacağız. Ve bu ülkeyi yönetenleri bir kez daha bu ülkenin başına bir bela olarak gelmesini önlemek için 14 Mayıs’ta tercihimizi barıştan yana, demokrasiden yana yapacağız.

“BAHÇELİ’NİN SÖYLEMİ AÇIK BİR TEHDİTTİR”

“Tayyip Bey ‘Bu daha iyi günleriniz’ demişti hatırlarsanız. Ancak şunu bilin ki bize bu yaşattıklarının daha kötüsünü yaşatmak için onlar çalışacaklar. Ve bunda hiçbir sakınca da görmüyorlar. Yaşanan ekonomik zamların, yaşanan felaketlerin, yoksulluğun, adaletsizliğin bin katını daha Türkiye halklarına yaşatmaktan asla kaçınmayacaklar. O yüzden biz tercihimizi iyi yapmak durumundayız. Evet onlar bize parmak sallayarak, hakaret ederek Türkiye halklarına ve ortamına bir korku iklimi salarak bir kez daha iktidara gelmeyi hedeflemiş olabilirler, ama buna müsaade etmeyeceğiz. Buna Manisa halkı da Türkiye halkları da Müsaade etmeyecek. Ve bizler 14 Mayıs’ta sandık başına gittiğimizde Soma katliamında can veren işçi kardeşlerimizin hakkı için oylarımızı kullanacağız. Ayrıca 14 Mayıs’ta sandık başına gittiğimizde Roboski’de katledilen canlarımız için oylarımızı kullanacağız. Ve bu ülkede adalet arayan, adalet çığlığı yayan ve iki yıla yakındır Urfa Adliyesi önünde nöbet tutan Emine Şenyaşar annemizin hakkı için oylarımızı Yeşil Sol’dan yana kullanacağız. Çünkü onlar bu korku iklimini Türkiye’ye yaymaya çalışıyorlar görüyoruz. Dün AKP’nin küçük ortağı MHP’nin genel başkanının söylediği söz yenilir yutulur bir söz değil. Ne diyor? MHP genel başkanı “Kılıçdaroğlu’nun ortakları ya müebbet hapise, vücutlarına bir kurşun sıkmayı hak ediyorlar” Şimdi bu söylem açık bir tehdittir. Bu saatten sonra herhangi bir insanın kılına bile zarar gelse, parmağına taş değse bunu söyleyenler bu işin sorumlusudurlar. Biz bunu Manisa’dan bir kez söylemiş olalım. Bunları kabul etmediğimizi, bu sözü kınadığımızı ve bu sözün yenilir yutulur hiçbir tarafının olmadığını da açıkça ifade ediyoruz. İşte ülkeyi böyle korku salarak yönetiyorlar. Sanki 14 Mayıs tarihinde bu ülke sanki bir seçime değil bir savaşa gidiyormuş gibi algı operasyonları yapıyorlar. Ve iktidarı bırakmamak için bir kez daha iktidara gelebilmek için herkese parmak sallıyorlar oysa biz bu sözü söyleyenden de, bu sözü ona söyletenden de Türkiye halkları olarak utanç duyuyoruz. Bu Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçmiş bir sözdür.

“BİR OY YEŞİL SOL’A BİR OY FAŞİZMİ GERİLETMEYE”

Patates ve soğanla dalga geçen bir cumhurbaşkanı var karşımızda. “Benim halkım patates ve soğana kendi liderini yedirtmeyecek”diyor. Sizi14 Mayıs 2023’te patates ve soğan iktidarınızdan edecek, sizi o koltuktan alacak. Halkın geçim kaynağını küçükseyen bir cumhurbaşkanı. Bu ülkede bir geçim sıkıntısı var. insanlar yoksullukla sefaletle mücadele etmek durumunda kalıyor. Onların derdi Türkiye halkı değil, onların derdi kendi gelecekleri kendi iktidarları. Manisa halkı 14 Mayıs’ta önemli bir tercih yapacak. Sandığa gittiğinizde diğer partileri görmeyin sadece ve sadece Yeşil Sol’un altına mührünüzü vurun ki bunlar gitsinler. Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy faşizmi geriletmeye. O yüzden de Manisa bu dönem gerçek temsilcisini parlamentoya göndermeye kararlı. Oylarımızı öyle bir kullanalım ki 50+1 isteyenler sandıkta 1+1 kalsınlar. Erdoğan ve Bahçeli baş başa kalsınlar. Onların bu zulmünü, baskıcı şiddetten yana tavırlarını sandığa gömmenin zamanı gelmiştir. Yeşil Sol olarak 100 milletvekiliyle parlamentoya gitmeyi hedefliyoruz. Bunun en az 2 tanesi Manisa’dan olacak. Sandıklarımız size emanet. Mutlaka kazanacağız. Yolunuz yolumuz açık olsun hepimize başarılar diliyorum.”

“14 MAYIS’TA SİZİ SARAYDAN İNDİRECEĞİZ”

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Saray Rejimi bittiğini belirterek “Bu rejim ayakta kalmak için sadece AKP-MHP ittifakı yetmedi, yanlarına daha kötülerini aldılar. Kadın düşmanlarını aldılar, her türlü kötülük yapanlarla iktidar ortağı oldular. Onlara sözümüz var. Bizimle her yerde, salonlarınızda, miting alanlarınızda, televizyonlarınızda uğraşıyorsunuz. Biliyorsunuz sizi biz yendik, 31 Mart’ta yendik, 7 Haziran’da yendik. Şimdi 14 Mayıs’ta sizi bir kez daha yeneceğiz. 14 Mayıs’ta sizi saraydan indireceğiz, ne yaparsanız yapın indireceğiz. Bu seçim tarihi bir seçim, Türkiye için bölge için, dünya halkları için önemli bir seçim. Bu ceberut saray rejiminin nasıl yenildiğini hep birlikte 14 Mayıs’ta göstereceğiz. 14 Mayıs’ta iki oy kullanacağız, bir oyumuzu saray rejimine kaybettirmek için kullanacağız. İkinci oyumuzu güçlü bir şekilde Yeşil Sol Parti’nin ağacının altına basacağız ki buradan vekilimiz Ankara’ya gitsin ki Manisa’nın temsilcisi olsun. Artık Manisa’nın kaderini değiştirelim. İki dönemdir burada sınırda kalarak vekil çıkaramadık. Artık 14 Mayıs’ta Manisa’nın kaderini değiştirelim. Bunun için var mıyız? Gençlerimiz, kadınlar ve emekçiler olduğu sürece biz bu değişimi gerçekleştireceğiz. Evet 15 Mayıs’ta hep beraber kazanacağız. Buradayız, birlikte başaracağız.”

“BUNLARIN İTTİFAKI YAĞMACILARIN, TALANCILARIN İTTİFAKIDIR”

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Manisa halkının geçim kaynaklarından biri olan tarımın yanlış politikalar sonucu bitirildiğini belirterek “Akhisar’da tütünü, Salihli’de üzümü, Gediz ovasında pamuğu bitirdiler”dedi. Akdeniz şöyle devam etti “ Bunların ittifakı yağmacıların talancıların ittifakıdır, bunların ittifakı kotacıların, tefecilerin, tarım borsacıların ittifakıdır. Üretici köylünün yeri Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bunların düzeni karar düzendir, Soma’da hadi hadi sömürü düzenidir. Madenciye tekme atanları ödüllendirenlerin ittifakına oy yok. Patronların ittifakına karşı biz işçilerin emekçilerin ittifakı onların karşısına Soma Katliamında yaşamını yitiren maden işçisi Uğur Çolak’ın annesi Gülsüm Çolak’ı aday çıkardık. Oylar emeğin adaylarına, oylar Yeşil Sol Partiye. Sosyal bilgiler öğretmeni Hasan Songur, atanamadığı için Sarp Plastik fabrikasında çalıştığı sırada geçirdiği iş cinayetinde yaşamını yitirmişti. Manisa’da Hasan Songur örneğinde olduğu için çok sayıda işçi alınmayan önlemlerle yaşamını yitiyor. Gediz ovasında tarımı bitirerek insanları fabrika işçisi yaptılar. Organizede sömürü cehennemi yarattılar. 100 bin işçi kölece çalışıyor. OSB kıyım makinesine döndü. İşçiler uzuvlarını kaybediyor. Fabrikalarda yemekler doyurucu olmadığı için işçiler sefer tasıyla gidiyor. Irkçılığa ve sömürüye karşı yoğunlukta Kürt işçilerinin çalıştığı tarım işçilerini örgütlenmeye davet ediyoruz. Tek adam düzeni son bulacak. Emek ve Özgürlük İttifakı hem Mecliste hem de yerelde emekçilerin birliğini ve mücadelesini örgütleyecek, biz kazanacağız.”

Konuşmaların ardından ses sanatçısı Cevdet Bağca bir konser verdi. Miting alanında toplanan yurttaşlar halay çekerek müziğe eşlik etti.

#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu