Haber: Ahmet Faruk İnan

31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri adına, Bağımsız  Türkiye Partisi (BTP) Belediye Başkan Adayı olan Refik Alemdar, bir kahvehanede partisinin  Sakarya  Büyükşehir Adayı Mehmet Sağlam yerine, "Kocaali  için büyük bir velinimet" diyerek AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Yusuf Alemdar'a oy istemişti. 


Görüntülerin ortaya çıkması ile BTP, Refik Alemdar’ı partiden ihraç ederek ilçedeki belediye başkan adayını değiştirdi. İhraç edilen Başkan Adayı Alemdar ise bağımsız aday olarak yoluna devam edeceğini açıkladı. 


Dokuz köyden kovuldum


Olayın ortaya çıkması ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, ihraç edilen başkanı ziyaret etti. Ziyaret esnasında ikili arasında samimi diyaloglar yaşandı. AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Yusuf Alemdar, desteği yüzünden ihraç edilen Başkan Adayı Refik Alemdar’a teşekkür etti. Refik Alemdar da “Ben doğru bildiğimi her zaman söylerim. Yine doğruları söyledim. Atasözünde de dediği gibi ‘Dokuz köyden kovulmak’ varmış. Sakarya ve Kocaali ilçemiz için her zaman Yusuf Başkanımın yanındayım. Desteğimle ona güç verecek, yanında yer alacağım” diye konuştu.