İstanbul Büyükşehir Sözcüsü Murat Ongun, Tele1'de ekrana gelen ve gazeteci Enver Aysever'in sunduğu Ayrıntılar programına konuk oldu. 

İBB'nin AKP dönemi için hazırladıkları bir rapora dikkat çeken Ongun, "Bu rapora göre 2018 yılında 800 milyondan fazla para cemaat ve vakıflara aktarılmış durumda" dedi.

Ongun, "İBB gidip yurt binası tutuyor. Bunu da alıp bir vakfa bedelsiz veriyor. Vatandaşın parasını harcıyorlar. İBB’nin şu an yurt hizmeti var. İBB zaten bunu yapıyor. Çok sayıda araba vardı. Biz alınan bütün arabaları iade ettik. Garajdaki araçların çoğunu da temizlediler" diye konuştu. 

"YURTDIŞINA GİTTİĞİMİ TROLLER DEŞİFRE ETTİ"

Ongun, kar yağışı sırasında gittiği ve AKP tarafından eleştirilen yurt dışı tatiline ilişkin olarak ise “Benim yurtdışı seyahatim daha önceden planlandı. Aylar öncesinden karın yağacağını bilemezdim. Benim yurtdışına gittiğimi troller deşifre etti. THY ile uçmak benim hata oldu. Benim tatilim ile ilgili bazı meblağlar söylendi. Ama bunların hepsi yalan. Ben hesabımı belediye başkanına verdim. Devletin müfettişleri de sorsa hesap veririm. Benim tatilimin ne önemi var? Bilgileri hatalı. Ben Cenevre’de değildim” ifadesini kullandı.

"İSKİ'Yİ BATIRMAK İÇİN BELLİ AMAÇLARI VAR"

Ongun İSKİ'ye talep edilen zam teklifinin AKP tarafından geri çevrilmesine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulundu. Ongun, "Göreve geldiğimizden bu yana elektriğe gelen zam yüzde 288. Doğalgaza gelen zam ise yüzde 102. Yüzde 25 dedikleri AKP’nin talebiydi. İSKİ‘yi batırmak için belli amaçları var. Aslında önerdikleri yüzde 0. O kadar kar, yağmur yağdı. Ama hiçbir yer taşmadı ve sel baskını da olmadı" dedi. 

SÜLEYMAN SOYLU'NUN İDDİALARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'İBB'nin bünyesinde terör örgütü üyesi çalıştığı' yönündeki iddialarıyla ilgili olarak da  bugüne kimse tutuklanmadığını söyledi. Ongun, "Bu bir algı yönetme çabası ise yanlış. Çünkü siz adres gösteriyorsunuz. İBB’de kim hangi partili biz bilmeyiz ki" dedi.