Nilüfer Belediyesi’nin ekolojik tarım koşullarında üretimini yaptığı buğdaylarda hasat dönemi başladı. Başkan Turgay Erdem, “Tam buğday unlarını ve bu undan elde edilmiş mamulleri, Nilüfer Bostan satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi.

Kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanılmadan üretilen buğdaylarda, hasat dönemi başladı. Konaklı Mahallesi’nde 7 dönüm arazide yapılan buğday hasadını, Turgay Erdem de yakından takip etti. 

Nilüfer Belediyesi, bu yıl toplam 140 dönüm arazi üzerine buğday ekimi yaptı. Belediye’nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün bölge şartlarında yaptığı denemeler sonucunda en yüksek verim alınan Rumeli ve Ceyhan 99 cinsi buğdaylar, S.S. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) tarafından Nilüfer’in çeşitli kırsal mahallelerine ekildi.

Belediye’nin Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay da “Bu koşullarda bir dönümden alınan 150-200 kilogram buğday, iyi bir rakamdır. Biz, bunu geçmiş dönemde 350 kilograma kadar çıkarmıştık. Bu yıl da 250-300 kilogram kadar verim bekliyoruz. Kimyasal gübre, tarım ilacı kullanmıyoruz. Ekolojik tarım koşullarında üretimlerimiz devam edecek” diye konuştu.